Amstelveen keert eenmalige energietoeslag (800 euro) in mei uit

Amstelveen - Amstelveense huishoudens met een inkomen onder 130 procent van de bijstandsnorm ontvangen medio mei een eenmalige energietoeslag van 800 euro van de gemeente.

Amstelveen heeft ervoor gekozen om de energietoeslag zo snel mogelijk uit te keren aan de betreffende huishoudens , nu de Rijksoverheid daarvoor akkoord heeft gegeven aan gemeenten. Amstelveen is ruimhartiger dan de meeste gemeenten en verstrekt de bijdrage aan huishoudens met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm, waar de meeste gemeenten 120 procent van de bijstandsnorm hanteren.

Inkomensnorm

De inkomensnormen om in Amstelveen in aanmerking te komen voor de energietoeslag zijn:

21 jaar tot AOW-leeftijd 
Alleenstaande: € 1.419,22   
Alleenstaande ouder: € 1.824,71 
Echtpaar € 2.027,45 

Vanaf AOW-leeftijd
Alleenstaande: € 1.576,98
Alleenstaande ouder:  € 1.576,98
Echtpaar € 2.135,30

Bekend bij gemeente

Alle 'minima-huishoudens' die bij de gemeente bekend zijn krijgen de eenmalige energietoeslag automatisch uitbetaald medio mei 2022. Inwoners die nog niet bekend zijn bij de gemeente kunnen vanaf medio mei tot eind oktober 2022 nog een aanvraag doen via de website van de gemeente Amstelveen of met een fysiek aanvraagformulier via het Amstelveenloket.

Jongeren & studenten uitgesloten

Er zijn ook groepen die niet in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag. Dat zijn jongeren tot 21 jaar omdat hun ouders een onderhoudsplicht hebben. Studenten komen ook niet in aanmerking omdat dit een zeer diverse groep is, die ook zeer divers is gehuisvest. Ook inwoners die dakloos zijn of in een inrichting verblijven krijgen de energietoeslag niet omdat zij geen energierekening hebben. 

Bijzondere bijstand

Als inwoners die niet aan de voorwaarden voldoen voor de energietoeslag toch problemen hebben met het betalen van de energierekening dan kunnen zij een beroep doen op individuele bijzondere bijstand. Dit kan ook als de hoogte van de toeslag niet toereikend is. Hierbij is een maatwerk mogelijk. Inwoners kunnen daarover contact opnemen met het Amstelveenloket bij gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.