‘Amstelveen, kom in actie voor betaalbare woningen’

Amstelveen – Omdat de gevestigde coalitiepartijen in Amstelveen volgens oppositiepartijen GroenLinks en SP de problemen op de Amstelveense woningmarkt niet serieus nemen roepen beide partijen Amstelveners op om in actie te komen.

De twee partijen hebben samen geen meerderheid  in de gemeenteraad en zeggen zich tevergeefs hard te maken in de Amstelveense gemeenteraad om het Amstelveense woonprobleem serieus aan te pakken. Ze zoeken nu steun bij de Amstelveense burger,  omdat de politieke partijen die het voor zeggen hebben in Amstelveen (VVD, D66 en PvdA) volgens hen niks doen om deze Amstelveense wooncrisis op te lossen en ook niet met adequate lange termijn oplossingen komen’.

Amstelveners mobiliseren

GL en SP willen Amstelveners mobiliseren om samen voor het belang van betaalbare woningen op te komen. Op donderdagavond 26 september organiseren de twee partijen een bijeenkomst voor alle bewoners van Amstelveen om elkaar bij te praten over de problemen omtrent het gebrek aan betaalbare woningen in Amstelveen. De informatieavond is het begin van de actie en heeft als doel heeft om informatie, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen om verdere concrete acties en verandering op het Amstelveense woonbeleid tot stand te brengen.

Wooncrisis

Amstelveense jongeren die hun stad gedwongen moeten verlaten, wachtrijen van meer dan 12 jaar op sociale huurwoningen, huren die te snel stijgen, huurders die niet rond kunnen komen omdat de huurlasten te hoog zijn, of mensen die graag zouden willen doorstomen naar een passendere woning maar niet voor de hoofdprijs: GroenLinks en SP willen met Amstelveners in gesprek om die wooncrisis te doorbreken.

Bijeenkomst Wonen

Op 26 september om 19.00u zijn geïnteresseerden welkom in de zaal van het Amstelveens Poppentheater (Wolfert van Borsselenweg 85a). Raadsleden van beide partijen zullen aanwezig zijn, evenals enkele experts op dit beleidsgebied. 'Maar het is vooral de bedoeling om de inwoners een stem te geven,' laten de SP en GroenLinks weten, 'in de hoop dat de stem van vele inwoners de andere partijen wél kan overtuigen'.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.