Pixabay.com

Amstelveen komt met enquête over dierenwelzijn

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft een enquête opgesteld rond dierenwelzijn in Amstelveen, om inzicht te krijgen hoe het dierenbeleid in Amstelveen het beste kan worden verbeterd. 

Wethouder Floor Gordon (Dierenwelzijn, D66) meldt dat reeds in kaart is gebracht wat er op dit moment gedaan wordt op het gebied van dierenwelzijn in Amstelveen. Daarvoor zijn diverse professionals, waaronder organisaties die dieren houden, verzorgen of opvangen, proactief benaderd. Maar ook andere betrokkenen kunnen meedenken.

Verder dan wettelijke taken

'De inventarisatie moet gespreksstof opleveren over onze ambities op het gebied van dierenwelzijn die mogelijk verder gaan dan onze wettelijke taken voor met name de opvang en vervoer van gevonden (huis)dieren,' meldt Gordon. ' De enquête is de eerste stap om te onderzoeken welke thema’s men belangrijk vindt, wat er naar tevredenheid verloopt, wat beter kan en wat de gemeente in gezamenlijkheid kan oppakken.'

Hoe de je mee aan de enquête? 

Dierenwelzijn is een breed onderwerp waar zeer veel organisaties en inwoners direct mee te maken hebben. De gemeente wil, naast de organisaties die zij zelf heeft benaderd, inwoners of bedrijven die op enige manier professioneel betrokken zijn bij dierenwelzijn in Amstelveen de mogelijkheid bieden om mee te denken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar pena@amstelveen.nl met vermelding van ‘Dierenwelzijn Amstelveen’. Deelnemers ontvangen dan een unieke code waarmee de enquête online op denkmee.amstelveen.nl/invite kan worden ingevuld. De enquête loopt tot en met 19 mei 2021.

Resultaten

Nadat de resultaten van de online enquête bekend zijn, organiseert de gemeente een online participatiebijeenkomst over dierenwelzijn in Amstelveen. Deze bijeenkomst heeft als doel om gezamenlijk een gedragen opzet voor dierenwelzijnsbeleid te maken en een actieplan op te stellen. De link naar de eerder gehouden inventarisatie is te vinden op de gemeentelijke website (klik hier)

Lees ook: Einde verhaal voor Dierentehuis Amstelveen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:48

Amstelveen van voorheen (247)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 247 weer eens een foto van Plein 60: een prentbriefkaart uit 1974.

Sport vandaag 13:00

Schermtalent Thomas in Nederlands team

Amstelveen - Schermen doet bij velen van ons denken aan filmscènes zoals die van Pirates of the Caribbean, waar kapitein Jack Sparrow met zijn zwaard tal van avonturen beleeft. En dit is ook één van de redenen waarom kinderen getriggerd worden door de sport. Toch heeft schermen iets mystieks. Het pak, de regels en de subtiele bewegingen. Een interview met de Amstelveense Thomas Dijkstra die de sport al sinds zijn 6e beoefent en inmiddels tot het Nederlands Team behoort. 

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.