PIxabay.com

Amstelveen komt met speciale noodlening voor MKB

Amstelveen – Sinds vandaag (7 mei 2020) kunnen Amstelveense MKB-bedrijven, net als de horeca, een noodlening aanvragen bij gemeente Amstelveen.

Met de nieuwe lokale regeling voor MKB-ondernemingen wil de gemeente voorkomen dat in Amstelveen gevestigde, zelfstandige ondernemingen de corona-crisis niet overleven. De lening is voor MKB-bedrijven zonder toegang tot bancaire financiering voor een periode van maximaal drie jaar en is maximaal € 40.000,-.

Voorwaarden
De ondernemers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De MKB-noodlening is voor economisch zelfstandige MKB-ondernemingen met twee of meer werknemers zonder toegang tot bankkrediet, die de Tozo-bedrijfslening van € 10.157,- (toegezegd) hebben gekregen.

De financiële problemen moeten aantoonbaar voortkomen uit de corona-uitbraak en daarnaast moet het bedrijf zich maximaal inspannen om het financiële probleem te beperken. De MKB-noodlening staat open voor ondernemingen uit alle branches waaronder horeca, maar nadrukkelijk niet voor ondernemingen met toegang tot bankkrediet.

Vangnet
Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66): ‘De gemeente is volop aan de slag. We zijn voortdurend in gesprek met veel ondernemers en brancheorganisaties. De maatregelen en regelingen van het Rijk verruimen steeds en daar passen wij ons op aan. De corona-crisis kan ondernemingen zonder toegang tot bankkrediet in acute financiële problemen brengen. Met deze MKB-noodlening willen we die ondernemingen een vangnet bieden in de hoop dat ze de crisis overleven.

Verbreding
Gordon vervolgt: ‘Het college wil met de verbreding van de regeling naar het MKB dat we meer bedrijven in acute financiële problemen kunnen helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Dit is ook voor de lokale werkgelegenheid van groot belang. Uit de door ons gestelde voorwaarden moet de financiële gezondheid van de onderneming in verleden en richting toekomst blijken.” 

Procedure
De MKB-noodlening kan worden aangevraagd via www.amstelveen.nl/mkb-noodlening. Daar zijn ook alle voorwaarden te vinden. De gemeente streeft ernaar om MKB-ondernemers binnen een week duidelijkheid te verschaffen of de aanvraag is goedgekeurd.

Ondernemersloket
Ondernemers die vragen hebben over de regeling of vragen of ideeën hebben over ondernemen tijdens de coronacrisis in gemeente Amstelveen kunnen mailen naar ondernemersloket@amstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.