Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

De Dag van de Leraar is jaarlijks op 5 oktober. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs en de essentiële rol die leraren hierin spelen.

Lokale Feestdag

D66 wil dat De dag van de Leraar in Amstelveen meer het karakter krijgt van een lokale feestdag, waarbij al het onderwijspersoneel in het zonnetje wordt gezet en er meer maatschappelijk bewustzijn komt over het belang van hun werk.

'Wij willen dat er elk jaar een mooi groot feest komt voor het al het onderwijspersoneel dat in Amstelveen werkt. Zoals ze in Amsterdam doen met het mooie onderwijsgala', zegt Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66. 'Zie het als een maatschappelijk cadeau, als een blijk van waardering namens de Amstelveense samenleving voor iedereen die in het onderwijs werkt.'

Brede steun

De D66-motie voor het nieuwe onderwijsfeest werd mede ingediend door VVD, Goed voor Amstelveen, CDA en de ChristenUnie. De motie werd uiteindelijk ook gesteund door PvdA, GroenLinks en Burgerbelangen. Op basis van een evaluatie van het onderwijsgala in 2023 wordt bepaald of en hoe dit feest in de volgende jaren wordt aangeboden.

Amstelveen kent ook een lokaal SportGala, dat wordt georganiseerd door AmstelveenSport.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.