Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

De Dag van de Leraar is jaarlijks op 5 oktober. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs en de essentiële rol die leraren hierin spelen.

Lokale Feestdag

D66 wil dat De dag van de Leraar in Amstelveen meer het karakter krijgt van een lokale feestdag, waarbij al het onderwijspersoneel in het zonnetje wordt gezet en er meer maatschappelijk bewustzijn komt over het belang van hun werk.

'Wij willen dat er elk jaar een mooi groot feest komt voor het al het onderwijspersoneel dat in Amstelveen werkt. Zoals ze in Amsterdam doen met het mooie onderwijsgala', zegt Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66. 'Zie het als een maatschappelijk cadeau, als een blijk van waardering namens de Amstelveense samenleving voor iedereen die in het onderwijs werkt.'

Brede steun

De D66-motie voor het nieuwe onderwijsfeest werd mede ingediend door VVD, Goed voor Amstelveen, CDA en de ChristenUnie. De motie werd uiteindelijk ook gesteund door PvdA, GroenLinks en Burgerbelangen. Op basis van een evaluatie van het onderwijsgala in 2023 wordt bepaald of en hoe dit feest in de volgende jaren wordt aangeboden.

Amstelveen kent ook een lokaal SportGala, dat wordt georganiseerd door AmstelveenSport.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.