Amstelveen krijgt 'Lief & Leedstraten'

Amstelveen krijgt 'Lief & Leedstraten' Foto: Pixabay.com

Amstelveen – Amstelveen krijgt volgend jaar diverse Lief & Leedstraten waar micro-kredieten beschikbaar worden gesteld om eenzaamheid onder bewoners tegen te gaan en het buurtgevoel te versterken.


- Lees verder onder deze advertentie -

Lief & Leedstraten zijn in gemeente Rotterdam een succes; het idee erachter is simpel & effectief: in Lief & Leedstraten wordt de onderlinge band tussen bewoners in de straat bevordert door zeer kleine goed bedoelde buur-initatieven.

Micro-budget

Een aantal buren zorgt ervoor dat ouderen in hun straat of flat af en toe een koffie-bezoekje krijgen, een gesprekje kunnen voeren of bijvoorbeeld een bloemetje of kaartje ontvangen op hun verjaardag. Dat helpt bijvoorbeeld tegen eenzaamheid. De gemeente stelt op jaarbasis zo’n 150 a 200 euro beschikbaar per Lief & Leedstraat om dat soort kleine attenties te bekostigen.

Keuze

In totaal trekt Amstelveen 50.000 euro uit voor Amstelveense Lief & Leedstraten. Aan het einde van dit jaar wordt in samenspraak met bewonersinitiatiefgroepen, welzijnsinstantie Participe en ook woningbouwvereniging Eigen Haard bekeken welke straten, pleintjes of appartementgebouwen precies geschikt zijn voor de micro-kredieten.

Rotterdam

Het CDA Amstelveen stelde eerder voor het Rotterdamse initiatief van Lief & Leedstraten in Amstelveen te kopiëren en dat werd breed gesteund door de Amstelveense gemeenteraad.

Geef uw mening

Welk cijfer geef jij aan Amstelveen?

Breng je stem uit!

Totaal 600x gestemd

Reacties