Amstelveen krijgt verlichte bomenbrug over Rijksweg A9

Amstelveen krijgt verlichte bomenbrug over Rijksweg A9 Foto: Impressie gemeente Amstelveen

Amstelveen - De 'bomenbrug' die in de toekomst over Rijksweg A9 in Amstelveen wordt gebouwd moet een groen icoon van Amstelveen worden en dag en nacht symbool staan voor de groene identiteit van Amstelveen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

De bomen op de brug worden in mega-potten geplaatst, die tevens dienst gaan doen als pijlers van de brug. Het ligt in de bedoeling de bomen 's avonds vanuit de potten en de ballustrade uit te lichten. De potten en bomen zijn in de nieuwe situatie (2025) voor weggebruikers van de A9 te zien en moeten voor passerend verkeer op iconische wijze een herkenbaar beeld oproepen van de groene identiteit van Amstelveen. 

De inwoners van Amstelveen kozen in 2017 met een grote meerderheid voor de 'bomenbrug', nadat zij van de gemeente uit 4 concepten mochten kiezen. De prestigieuze fiets- en wandelbrug (voor langzaam verkeer dus) zal geheel kruisingvrij over een zogenoemde 'Traverse'worden aangelegd. Ook wordt aan de noordzijde een lift en een 'royale' trap aangelegd, om ervoor te zorgen dat voetgangers goed het busstation en het Stadshart kunnen bereiken.

De concept gebiedsvisie 'Traverse A9 – Stadshart' waarin de bomenbrug de revue passeert igt momenteel ter inzage bij het raadhuis. 10 april 2019 is er een informatiebijeenkomst voor inwoners in het Cobra Museum.

  

Artistieke Illustratie Traverse en bomenbrug [Gemeente Amstelveen; aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend].


Reacties