Impressie gemeente Amstelveen

Amstelveen krijgt verlichte bomenbrug over Rijksweg A9

Amstelveen - De 'bomenbrug' die in de toekomst over Rijksweg A9 in Amstelveen wordt gebouwd moet een groen icoon van Amstelveen worden en dag en nacht symbool staan voor de groene identiteit van Amstelveen. 

De bomen op de brug worden in mega-potten geplaatst, die tevens dienst gaan doen als pijlers van de brug. Het ligt in de bedoeling de bomen 's avonds vanuit de potten en de ballustrade uit te lichten. De potten en bomen zijn in de nieuwe situatie (2025) voor weggebruikers van de A9 te zien en moeten voor passerend verkeer op iconische wijze een herkenbaar beeld oproepen van de groene identiteit van Amstelveen. 

De inwoners van Amstelveen kozen in 2017 met een grote meerderheid voor de 'bomenbrug', nadat zij van de gemeente uit 4 concepten mochten kiezen. De prestigieuze fiets- en wandelbrug (voor langzaam verkeer dus) zal geheel kruisingvrij over een zogenoemde 'Traverse'worden aangelegd. Ook wordt aan de noordzijde een lift en een 'royale' trap aangelegd, om ervoor te zorgen dat voetgangers goed het busstation en het Stadshart kunnen bereiken.

De concept gebiedsvisie 'Traverse A9 – Stadshart' waarin de bomenbrug de revue passeert igt momenteel ter inzage bij het raadhuis. 10 april 2019 is er een informatiebijeenkomst voor inwoners in het Cobra Museum.

  

Artistieke Illustratie Traverse en bomenbrug [Gemeente Amstelveen; aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend].


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.