Zicht over woningen in de wijk Keizer Karelpark

Amstelveen legt nieuwe Woonvisie midden in zomervakantie ter inzage

Amstelveen - Het College van B en W heeft de nieuwe Woonvisie (2023-2030) ter inzage gelegd. Opmerkelijk is dat de visie midden in de zomervakantie ter inzage wordt gelegd.

Het College meldt te hebben afgewogen of het gepast is om een dergelijk belangrijk document precies in de zomervakantie ter inzage te leggen, als de meeste inwoners op vakantie zijn.  Het antwoord is volgens het College  dus ja: ‘Wij durven dit aan omdat de woonvisie in mei 2023 in consultatie ging en de inhoud van de woonvisie al breed bekend is', zo wordt gesteld in een brief aan de gemeenteraad. Inwoners, de gemeenteraad en andere belangrijke partijen hebben al over de conceptversie van de visie kunnen meepraten. Eind mei werd in de Annakerk een meepraatavond gehouden en de gemeenteraad boog zich er toen ook al over.

Woonvisie Amstelveen

In de woonvisie 2023-2030 wordt geschetst wat voor woningen en woningvoorraad Amstelveen de komende jaren nodig heeft. In de definitieve versie (waarin alle belangen zijn afgewogen) is het uitgangspunt om de komende 7 jaar vooral meer nieuwe woningen in het middensegment (ca. 47 procent) en het sociale segment (20 procent) te bouwen. Het College zegt daarbij vooral betaalbare koopwoningen te willen bouwen. 1/3e van nieuwe Amstelveense woningen wordt nog wel gebouwd in het hoogsegment.  Anderzijds wil het College de schaarse, beschikbare woningen eerlijker verdelen.

Inzage

De definitieve woonvisie (ook wel 100 procentversie) ligt sinds deze week voor een periode van zes weken, tot en met 6 september 2023, ter inspraak. Bewoners, bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen het stuk inzien aan de balie in het raadhuis of de woonvisie online raadplegen (klik hier). Reacties op de woonvisie kunnen vervolgens worden gestuurd naar het e-mailadres wonen@amstelveen.nl

Na de inspraakperiode zal de nieuw Woonvisie, samen met een Nota van Beantwoording, ter besluitvorming aan de gemeenteraad van Amstelveen worden voorgelegd.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.