Amstelveen: 'Lelystad Airport klaar om vluchten Schiphol over te nemen’

Amstelveen - 'Lelystad Airport is zo goed als gereed om open te gaan en een aantal vluchten van Schiphol over te nemen'. Dat meldt gemeente Amstelveen in een persbericht, na een werkbezoek van burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens aan Lelystad Airport.

Amstelveen meldt dat Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, die boodschap aan bestuurders van Schiphol-gemeenten heeft uitgedragen bij het werkbezoek begin deze week. Naast Amstelveen waren ook bestuurder van Aalsmeer en Haarlemmermeer vertegenwoordigd bij het bezoek aan Lelystad Airport.

Groei Schiphol geen optie voor Amstelveen

Voor gemeente Amstelveen is verdere groei van luchthaven Schiphol geen optie meer. Amstelveen vindt dat de huidige afspraken om hinder voor de regio te beperken eerst moet worden nagekomen en pleit bovendien voor spreiding van vluchten over meerdere luchthavens.

Maatregelen

De gemeente en Schiphol hebben afgesproken om samen te werken aan concrete maatregelen om de hinder te beperken en de leefomgeving te verbeteren. Naast korte termijn maatregelen, zoals beperking van het aantal nachtvluchten en minder vluchten vanaf de Buitenveldertbaan, wil de gemeente dat het besluit om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens in Nederland zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Volgens de gemeente kan niet alle overlast terecht komen op het dichtstbevolkte gebied van Nederland.

Werkbezoek

Het werkbezoek vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van gemeente Lelystad. De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de spiksplinternieuwe, duurzaam gebouwde terminal.

Overlast omwonenden Schiphol beperken

Het is de bedoeling dat Lelystad Airport zich ontwikkelt tot een schone, veilige, innovatieve luchthaven. Daarbij is de verwachting dat de luchthaven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de economie en werkgelegenheid van de stad en de regio. De opening van Lelystad Airport komt tegemoet aan de wens van gemeenten rondom Schiphol om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens om de overlast van het vliegverkeer voor omwonenden van Schiphol te beperken.

Op de foto van links naar rechts: Nelleke van Bezooijen, Directiesecretaris Lelystad Airport, Robbert-Jan van Duijn, wethouder Schiphol Aalsmeer, Gido Oude Kotte, burgemeester van Aalsmeer, Ina Adema, burgemeester van Lelystad, Jurgen Nobel, wethouder Schiphol Haarlemmermeer, Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen en Hanne Buis, directeur Lelystad Airport.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.