Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen.

Amstelveen lyrisch over nieuwe koers Cobra Museum

Amstelveen – Het Amstelveense gemeentebestuur is zeer te spreken over de nieuwe koers die het Cobra Museum in Amstelveen vaart.  Volgens het College van B & W ‘waait er een frisse wind door het museum’.

Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat (cultuur) blijken positief gestemd na een bezoek dat zij vrijdag brachten aan het museum, meldt de gemeente in een persbericht.

Interim-directeur Stefan van Raay presenteerde in dat gesprek zijn plannen voor een levendig cultuurprogramma, waarin het openstellen van het museum voor Amstelveners een belangrijk uitgangspunt is.  

Cultuurtempel

Het gesprek met Van Raay en Hugo Siblesz, bestuursvoorzitter van het Cobra Museum, vormt volgens gemeente Amstelveen 'een goede basis om samen verder te kijken hoe de komende jaren nieuw élan kan worden gegeven aan de cultuurtempel'. 'Het museum is op weg om een écht Amstelveens museum te worden waar de deuren open staan voor alle Amstelveners,' zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). 'Compliment aan het bestuur hoe ze de zaak oppakken.'

Camping Cobra

Het vergroten van de lokale binding is een van de opdrachten die de gemeente Amstelveen het bestuur van het Cobra Museum heeft meegegeven. Van Raay is hier meteen mee aan de slag gegaan door het museum op 10 november letterlijk een nacht open te stellen tijdens ‘Camping Cobra’; een slaapfeestje voor kinderen en hun ouders ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het museum. Een dag later op 11 november wordt een open dag georganiseerd en gaan de deuren voor iedereen open.  

Moderne kunst

Van Raay heeft tot en met 2021 een tentoonstellingsprogramma ontworpen. De aandacht wordt verlegd van hedendaagse kunst naar moderne kunst, omdat dit beter bij Amstelveen past. Het accent komt weer te liggen op Cobra en aan Cobra te relateren kunst. Er worden speciaal op Amstelveners gerichte activiteiten georganiseerd, maar door het binnenhalen van bekende namen wil het museumbestuur ook veel mensen van buiten trekken. 'We zijn enthousiast over wat er nu allemaal gebeurt bij het Cobra en kijken uit naar de plannen die er liggen', zegt burgemeester Bas Eenhoorn. 

Ontembare kracht

De programmering begint met de kindertentoonstelling ‘Een ontembare kracht’ die vanaf 6 oktober te zien is en op 18 oktober officieel wordt geopend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.  

Horeca 6 dec. 2023 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.