Amstelveen maakt zich op voor verjaardag met evenement '24H'

Amstelveen - Amstelveen maakt zich op voor een bijzonder verjaardagsfeest: op zaterdag 25 mei kunnen bewoners en bezoekers op ontdekkingstocht in Amstelveen tijdens de eerste editie van 24H Amstelveen.

Amstelveen staat met meer dan 45 verschillende unieke activiteiten (verspreid door de hele gemeente) een hele dag lang in de schijnwerpers voor jong en oud. Inwoners en bezoekers kunnen Amstelveen op die manier op een bijzondere manier ervaren, beleven en proeven op het gebied van kunst & cultuur, muziek, natuur, eten & drinken en nog veel meer.

KLIK HIER VOOR DE ACTIVITEITEN TIJDENS 24H AMSTELVEEN EN DOE MEE!

Het gebied rond de Stadsplein-fontein (bij Day Foodbar) is het epi-centrum van de activiteiteiten. Hier is alle informatie te vinden en krijg je handige tips om zoveel mogelijk van 24H Amstelveen te kunnen genieten. 

Bijzondere dag

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon kijkt alvast naar het evenement uit, zo liet ze recent in AmstelveenZ Magazine (dat het complete programma bevat) weten: 'Het belooft een hele bijzondere dag en nacht te worden. Ik wil alle organisaties en bedrijven met wie we dit evenement samen mogelijk maken daarom ook bijzonder bedanken voor hun creativiteit en inzet. Ik wens alle inwoners hierbij vast veel plezier op 25 mei en hoop dat dit de trots op ons mooie Amstelveen verder versterkt.’ 

De activiteiten tijdens 24H Amstelveen zijn zoveel mogelijk gratis. Daar waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd, is het voor de inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk. 'Daarmee is 24H een laagdrempelig evenement voor álle Amstelveners', aldus Gordon.

De datum 25 mei werd in 2017 uitgeroepen tot Verjaardag van Amstelveen, na het opduiken van een geboorteakte (25 mei 1399) in het stadsarchief.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.