Gemeente Amstelveen

Amstelveen moet inzameling GFT-afval en kerstbomen staken door ziektegolf

Amstelveen - Gemeente Amstelveen moet deze week noodgedwongen de inzameling van GFT-afval en kerstbomen staken, vanwege een corona-gerelateerde ziektegolf onder personeel bij de dienst Afvalbeheer.

Wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer, D66) laat tegenover AmstelveenZ.nl weten dat er maandagochtend een acuut personeelsprobleem is ontstaan na meer dan tien ziekmeldingen bij de dienst, door corona, isolaties en quarantaines. 

Overmacht, hoop op begrip

De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat vooralsnog wel gewoon door volgens schema, meldt de gemeente in een persbericht. Gordon vult aan: ‘We doen ons uiterste best om met externe inhuur en creativiteit binnen de organisatie om de dienstverlening van de afvalinzameling zo goed mogelijk op orde te houden. We hopen op begrip van onze inwoners. Deze situatie is voor ons echt overmacht.’

Prioriteiten 

De wethouder geeft aan dat Wijkbeheer bijvoorbeeld nog wel bijspringt voor de inzameling van kerstbomen, maar voor de inzamelvoertuigen van de gemeente is gekwalificeerd personeel nodig. ‘We moesten prioriteren,’ zegt Gordon. ‘Het GFT-afvalaanbod is in deze periode altijd minder en ook bederft het minder snel door het koudere weer. De papier en kartoncontainers en ook de PMD-containers zitten juist extra vol, dus vandaar dat we gekozen hebben om GFT tijdelijk niet op te halen.' 

Meldingen niet nodig

Tussen dinsdag 11 januari 2022 en vrijdag 16 januari 2022 worden de groene rolcontainers voor Groente-, Fruit- en Tuinafval dus niet opgehaald in Amstelveen.  De gemeente meldt dat inwoners dus geen melding hoeven te doen (via de Fixi-website of app) als de GFT-afval deze week niet wordt opgehaald.

Het Afvalbrengstation in Amstelveen is ook nog gewoon geopend: hier kunnen inwoners eventueel GFT-afval of kerstbomen naar toe brengen. De kerstbomeninzameling in Amstelveen duurt overigens nog tot 21 januari 2022 en zal worden hervat zodra dat mogelijk is.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.