Gemeente Amstelveen

Amstelveen moet inzameling GFT-afval en kerstbomen staken door ziektegolf

Amstelveen - Gemeente Amstelveen moet deze week noodgedwongen de inzameling van GFT-afval en kerstbomen staken, vanwege een corona-gerelateerde ziektegolf onder personeel bij de dienst Afvalbeheer.

Wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer, D66) laat tegenover AmstelveenZ.nl weten dat er maandagochtend een acuut personeelsprobleem is ontstaan na meer dan tien ziekmeldingen bij de dienst, door corona, isolaties en quarantaines. 

Overmacht, hoop op begrip

De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat vooralsnog wel gewoon door volgens schema, meldt de gemeente in een persbericht. Gordon vult aan: ‘We doen ons uiterste best om met externe inhuur en creativiteit binnen de organisatie om de dienstverlening van de afvalinzameling zo goed mogelijk op orde te houden. We hopen op begrip van onze inwoners. Deze situatie is voor ons echt overmacht.’

Prioriteiten 

De wethouder geeft aan dat Wijkbeheer bijvoorbeeld nog wel bijspringt voor de inzameling van kerstbomen, maar voor de inzamelvoertuigen van de gemeente is gekwalificeerd personeel nodig. ‘We moesten prioriteren,’ zegt Gordon. ‘Het GFT-afvalaanbod is in deze periode altijd minder en ook bederft het minder snel door het koudere weer. De papier en kartoncontainers en ook de PMD-containers zitten juist extra vol, dus vandaar dat we gekozen hebben om GFT tijdelijk niet op te halen.' 

Meldingen niet nodig

Tussen dinsdag 11 januari 2022 en vrijdag 16 januari 2022 worden de groene rolcontainers voor Groente-, Fruit- en Tuinafval dus niet opgehaald in Amstelveen.  De gemeente meldt dat inwoners dus geen melding hoeven te doen (via de Fixi-website of app) als de GFT-afval deze week niet wordt opgehaald.

Het Afvalbrengstation in Amstelveen is ook nog gewoon geopend: hier kunnen inwoners eventueel GFT-afval of kerstbomen naar toe brengen. De kerstbomeninzameling in Amstelveen duurt overigens nog tot 21 januari 2022 en zal worden hervat zodra dat mogelijk is.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.