Gemeente Amstelveen

Amstelveen nog niet klaar met kerstbomen

Amstelveen - De gemeentelijke afdeling Afvalbeheer is nog altijd bezig met ophalen van oude kerstbomen in Amstelveen. De verwachting is dat komende vrijdag 24 januari de kerstbomeninzameling ten einde komt.

Inwoners van wie de aangeboden kerstboom (nog) niet is opgehaald kunnen nog deze week online een melding maken. De melding komt dan rechtstreeks binnen bij Afvalbeheer.

De gemeente reed maandag 20 januari 2020 nog in Bovenkerk en Westwijk rond om kerstbomen op te halen. Deze week worden ook achtergebleven kerstbomen rondom flatgebouwen en appartementen opgehaald. 

Tot vorige week werd er al circa 45.000 kilo aan kerstbomen opgehaald in Amstelveen. De kerstbomen worden verwerkt tot compost (zie hier) die onder andere in groenvoorzieningen in de gemeente wordt gebruikt.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.