Amstelveen onbereikbaar! Heeft dit invloed op de waarde van uw huis?

Bernard Geijsel is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord. Deze keer over de wegopbrekingen in Amstelveen.

De woningen in Amstelveen zijn qua huizenprijzen voor velen al langere tijd onbereikbaar. Nu is er ook in het verkeer geen doorkomen aan.

Het is te gek voor woorden maar we mogen gerust 30 minuten uittrekken om aan de andere zijde van Amstelveen uit te komen, aangetekend dat het met de ets vaak het snelst is.

Huizenkijkers worstelen zich met de heilige koe door het verkeer, een belangrijk moment waarbij de huizenkijker bepaalt om de roze of de zwarte bril op te zetten. Het kopen van een huis is daarmee - veel vaker dan men denkt - meer een emotionele dan een rationele aankoop.

Denk aan de stress bij mensen die reeds hun eigen woning verkocht hebben, gezinsuitbreiding, scheiding, werkveranderingen, etc. Invloed op de stemming/sfeer gedurende de bezichtigingen is essentieel en werkt onbewust door in de waardering van woningen.

Voorbeeld 1

Vliegtuigen landend op de Buitenveldertbaan komt de verkoop bij woningen in Randwijck niet ten goede. Hoewel de koper prima weet van de hinder van deze vliegtuigen, presenteert het huis beter als deze niet overvliegen gedurende een bezichtiging.

Voorbeeld 2

Als er een braakliggend stuk grond met de bestemming ‘hoogbouw’ tegenover het te koop staande woonhuis ligt verkoopt het huis moeilijker dan wanneer het flatgebouw er reeds staat.

Dit geldt dus ook voor het ‘tijdelijke’ verkeersinfarct dat het Amstelveense wegennet parten speelt. Terwijl de koper weet dat het mooi wordt; de Amsteltram tussen Amsterdam Zuid en Uithoorn, een bredere deels overkapte A9 waardoor Amstelveen Noord en Zuid meer als één geheel gaat voelen en een nieuwe bredere brug over de Amstel naar Ouderkerk.

Men weet dat het er beter op wordt maar handelt er niet naar. De Noord/Zuidlijn heeft dit eveneens ondervonden. Pas na de ingebruikname werden de voordelen onderkend en kwam dit tot uitdrukking in de omliggende huizenprijzen. Hetzelfde gold bij het omleggen van de A9 weg uit het hart van Badhoevedorp.

Dus Amstelveners; even door de zure appel heen bijten. Het komt goed.

Bernard Geijsel


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen 28 mei 2020 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.