Amstelveen onbereikbaar! Heeft dit invloed op de waarde van uw huis?

Bernard Geijsel is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord. Deze keer over de wegopbrekingen in Amstelveen.

De woningen in Amstelveen zijn qua huizenprijzen voor velen al langere tijd onbereikbaar. Nu is er ook in het verkeer geen doorkomen aan.

Het is te gek voor woorden maar we mogen gerust 30 minuten uittrekken om aan de andere zijde van Amstelveen uit te komen, aangetekend dat het met de ets vaak het snelst is.

Huizenkijkers worstelen zich met de heilige koe door het verkeer, een belangrijk moment waarbij de huizenkijker bepaalt om de roze of de zwarte bril op te zetten. Het kopen van een huis is daarmee - veel vaker dan men denkt - meer een emotionele dan een rationele aankoop.

Denk aan de stress bij mensen die reeds hun eigen woning verkocht hebben, gezinsuitbreiding, scheiding, werkveranderingen, etc. Invloed op de stemming/sfeer gedurende de bezichtigingen is essentieel en werkt onbewust door in de waardering van woningen.

Voorbeeld 1

Vliegtuigen landend op de Buitenveldertbaan komt de verkoop bij woningen in Randwijck niet ten goede. Hoewel de koper prima weet van de hinder van deze vliegtuigen, presenteert het huis beter als deze niet overvliegen gedurende een bezichtiging.

Voorbeeld 2

Als er een braakliggend stuk grond met de bestemming ‘hoogbouw’ tegenover het te koop staande woonhuis ligt verkoopt het huis moeilijker dan wanneer het flatgebouw er reeds staat.

Dit geldt dus ook voor het ‘tijdelijke’ verkeersinfarct dat het Amstelveense wegennet parten speelt. Terwijl de koper weet dat het mooi wordt; de Amsteltram tussen Amsterdam Zuid en Uithoorn, een bredere deels overkapte A9 waardoor Amstelveen Noord en Zuid meer als één geheel gaat voelen en een nieuwe bredere brug over de Amstel naar Ouderkerk.

Men weet dat het er beter op wordt maar handelt er niet naar. De Noord/Zuidlijn heeft dit eveneens ondervonden. Pas na de ingebruikname werden de voordelen onderkend en kwam dit tot uitdrukking in de omliggende huizenprijzen. Hetzelfde gold bij het omleggen van de A9 weg uit het hart van Badhoevedorp.

Dus Amstelveners; even door de zure appel heen bijten. Het komt goed.

Bernard Geijsel


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.