Sinterklaas zal 13 november 2021 op het Stadsplein worden ontvangen [Archief 2019]

Amstelveen ontvangt Sinterklaas 13 november op Stadsplein; sterk verkorte intocht

Amstelveen – Sinterklaas komt op zaterdag 13 november 2021 naar Amstelveen. De Goedheiligman wordt na een korte intocht van circa een half uur, die om 11.30 uur start bij de rotonde aan de Rembrandtweg/Groen van Prinstererlaan, om 12.00 uur ontvangen op het Stadsplein.

Dat heeft burgemeester Tjapko Poppens bekend gemaakt, nadat hij een bezoek had gehad van een jonge leerling (Destiano) uit groep 6 van Basisschool Piet Hein. Destiano had namelijk een brief geschreven aan de burgemeester: zijn grootste wens was dat - ondanks de corona-perikelen - de ontvangst van Sinterklaas door zou gaan. 

destiano-burgemeester.jpg
De burgemeester nodigde Destiano uit op het raadhuis.

Wat volgde was hoog overleg tussen de burgemeester en Sinterklaas. Daaruit is naar voren gekomen dat Sint op zaterdag 13 november naar Amstelveen komt. Dit goede nieuws wilde de burgemeester graag zelf aan Destiano vertellen; Destiano werd daarom vanmiddag uitgenodigd op het raadhuis in Amstelveen. Destiano was blij dat Sinterklaas naar Amstelveen komt en vooral dat de burgemeester zelf met Sint had gesproken.

Het Sinterklaascomite heeft laten weten dat Sinterklaas al op volle zee op de pakjesboot vaart en onderweg is naar Nederland. Normaal gesproken maakt de Sint een intocht kris-kras door Amstelveen, maar dat zit er dit jaar niet in. Sinterklaas heeft benadrukt dat iedereen welkom is bij het kinderfeest in Amstelveen en dat er diverse pieten en een pietenband hem vergezellen, zo schrijft de Sint in een bericht op social media.


Meer nieuws

112 vandaag 13:08

Politievoertuig met honden betrokken bij forse kop-staartbotsing

Amstelveen - Een politievoertuig is donderdagmiddag rond half 1 betrokken geraakt bij een forse aanrijding op de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Het voertuig, waarin twee politiehonden werden vervoerd, botste ter hoogte van de kruising met de Spinnerij achterop een personenwagen. Twee inzittinden van die wagen raakten gewond. De honden maken het volgens een politiewoordvoerder goed.

Algemeen vandaag 11:04

Aalsmeer komt in juni met Flower Festival

Aalsmeer -  Na twee jaar afwezigheid door corona pakt Aalsmeer dit jaar weer uit met het Aalsmeer Flower Festival. Van 17 tot en met 21 juni 2022 zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.