Sinterklaas zal 13 november 2021 op het Stadsplein worden ontvangen [Archief 2019]

Amstelveen ontvangt Sinterklaas 13 november op Stadsplein; sterk verkorte intocht

Amstelveen – Sinterklaas komt op zaterdag 13 november 2021 naar Amstelveen. De Goedheiligman wordt na een korte intocht van circa een half uur, die om 11.30 uur start bij de rotonde aan de Rembrandtweg/Groen van Prinstererlaan, om 12.00 uur ontvangen op het Stadsplein.

Dat heeft burgemeester Tjapko Poppens bekend gemaakt, nadat hij een bezoek had gehad van een jonge leerling (Destiano) uit groep 6 van Basisschool Piet Hein. Destiano had namelijk een brief geschreven aan de burgemeester: zijn grootste wens was dat - ondanks de corona-perikelen - de ontvangst van Sinterklaas door zou gaan. 

destiano-burgemeester.jpg
De burgemeester nodigde Destiano uit op het raadhuis.

Wat volgde was hoog overleg tussen de burgemeester en Sinterklaas. Daaruit is naar voren gekomen dat Sint op zaterdag 13 november naar Amstelveen komt. Dit goede nieuws wilde de burgemeester graag zelf aan Destiano vertellen; Destiano werd daarom vanmiddag uitgenodigd op het raadhuis in Amstelveen. Destiano was blij dat Sinterklaas naar Amstelveen komt en vooral dat de burgemeester zelf met Sint had gesproken.

Het Sinterklaascomite heeft laten weten dat Sinterklaas al op volle zee op de pakjesboot vaart en onderweg is naar Nederland. Normaal gesproken maakt de Sint een intocht kris-kras door Amstelveen, maar dat zit er dit jaar niet in. Sinterklaas heeft benadrukt dat iedereen welkom is bij het kinderfeest in Amstelveen en dat er diverse pieten en een pietenband hem vergezellen, zo schrijft de Sint in een bericht op social media.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.