Gemeente Amstelveen

Amstelveen opent Afvalbrengstation op Hemelvaartsdag

Amstelveen - Het Amstelveense Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid is op Hemelvaartsdag geopend tussen 07.30 en 16.00 uur.

De opening is een extra service van gemeente Amstelveen.

Lange wachtrijen
Sinds de corona-crisis is het razend druk bij het Afvalbrengstation en staan er veelal lange wachtrijen. Dat komt enerzijds omdat er maar een beperkt aantal voertuigen per keer mag worden toegelaten en anderzijds omdat veel mensen in opruimmodus verkeren, omdat zij meer thuis zijn. De gemeente zet op piekmomenten zelfs traffic support in.

rij afvalstation.jpg

Eerder verruimde Amstelveen al de reguliere openingstijden van het Afvalbrengstation: tot en met zaterdag 30 mei 2020 is het station sowieso een uur eerder open (7.30 uur) dan gebruikelijk.

De gemeente adviseert niet vlak voor sluitingstijd naar het Afvalbrengstation toe te gaan, omdat de kans groot is dat zij het het terrein niet meer op kunnen door de wachtrijen. Dat overkwam de afgelopen weken al diverse bezoekers.

Om goed toezicht te kunnen houden op het station, mag het terrein niet lopend worden betreden en alleen met auto of bakfiets.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.