Gemeente Amstelveen

Amstelveen opent Afvalbrengstation op Hemelvaartsdag

Amstelveen - Het Amstelveense Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid is op Hemelvaartsdag geopend tussen 07.30 en 16.00 uur.

De opening is een extra service van gemeente Amstelveen.

Lange wachtrijen
Sinds de corona-crisis is het razend druk bij het Afvalbrengstation en staan er veelal lange wachtrijen. Dat komt enerzijds omdat er maar een beperkt aantal voertuigen per keer mag worden toegelaten en anderzijds omdat veel mensen in opruimmodus verkeren, omdat zij meer thuis zijn. De gemeente zet op piekmomenten zelfs traffic support in.

rij afvalstation.jpg

Eerder verruimde Amstelveen al de reguliere openingstijden van het Afvalbrengstation: tot en met zaterdag 30 mei 2020 is het station sowieso een uur eerder open (7.30 uur) dan gebruikelijk.

De gemeente adviseert niet vlak voor sluitingstijd naar het Afvalbrengstation toe te gaan, omdat de kans groot is dat zij het het terrein niet meer op kunnen door de wachtrijen. Dat overkwam de afgelopen weken al diverse bezoekers.

Om goed toezicht te kunnen houden op het station, mag het terrein niet lopend worden betreden en alleen met auto of bakfiets.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!