Veteranen Rob de Koning, Leo Barlag, Rinco van der Baan, Stichting voorzitter Frank Kuyper en veteraan John Barlag. (Beeld: Stichting Amstelveen Oranje)

Amstelveen Oranje brengt eerbetoon aan veteranen met speciale veteranenvlag

Amstelveen - Ter gelegenheid van Veteranendag 2020 heeft stichting Amstelveen Oranje een vlag overhandigd aan enkele veteranen uit de gemeente, als eerbetoon voor hun inzet (in het verleden en heden) voor onze vrijheid.

Bij het raadhuis van Amstelveen is bovendien de vetranenvlag gehesen.

Dank

Stichting Amstelveen Oranje bood de vlag vandaag (zaterdag 27 juni) aan in het kader van de Nederlandse Veteranendag, als dank voor de militaire diensten en opofferingen, maar ook voor hun inzet bij de herdenkingen in Amstelveen.

Samen sterk

Er wordt met de vlag geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende veteranen, uitzendingen of leeftijden. Dit om aan te tonen dat de veteranen samen sterk zijn. Op de website van Amstelveen Oranje wordt meer uitleg gegeven over de vlag (zie hier).

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn verdere fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast. Meer informatie over Veteranendag 2020 is hier te vinden.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.