Amstelveen Oranje deelt op Koningsdag 3000 tompoucen uit bij verzorgings- en verpleeghuizen

Amstelveen - Stichting Amstelveen Oranje gaat op Koningsdag drieduizend tompoucen uitdelen aan bewoners van verzorgingscentra en verpleeghuizen in Amstelveen.

Dit jaar heeft de stichting gekozen voor tompoucen van een Amstelveense bakker. Maar voordat er gekozen werd welke bakker deze 3000 tompoucen mag gaan maken is er eerst door het bestuur (met alle liefde) blind voorgeproefd.

Fijnproeverij

Verschillende banketbakkerijen hebben hun oranje tompoucen voor deze gelegenheid aangeboden om te proeven. Tijdens een van de vergaderingen van het bestuur van Amstelveen Oranje is door de leden een heuze proeverij gehouden. De tompoucen zijn beoordeeld op kleur, smaak, vulling en geur. “Ook moest de tompouce goed te vervoeren zijn”, zo stelt één van de bestuursleden.

Alle bakkers uitzonderlijk

De winnaar van dit jaar is Bakkerij Vooges, gevestigd op winkelcentrum Middenhoven. 'Waarbij aangemerkt dat alle bakkers een uitzonderlijk product hebben voorgeschoteld”, zo concludeerden de bestuursleden van de stichting. Bakkerij Vooges gaat dit jaar dus alle oranjetompoezen voor de verzorgings- en verpleeghuizen verzorgen.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.