Screenshot Museum TV

Amstelveen Oranje verwelkomt leden Oranjeverenigingen

AMSTELVEEN - Stichting Amstelveen Oranje en het Joods Historisch Museum zijn eind augustus gastheer voor tachtig leden van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Zij krijgen een exclusieve rondleiding door conservator Julie-Marthe Cohen langs de tentoonstelling “Joden en het huis van Oranje” die tot 30 september in het Amsterdamse museum te zien is.

De vertegenwoordigers van de plaatselijke Oranjeverenigingen in Nederland worden ook getrakteerd op een rondleiding door de voormalige joodse buurt van Amsterdam.

Kritiek

De op 17 april jl door Z.M. Koning Willem-Alexander geopende expositie heeft als ondertitel “400 bewogen jaren” en belicht de relatie tussen de joodse gemeenschap in Nederland en het Huis van Oranje, die terug gaat tot de 17e eeuw. Zowel hoogte- als dieptepunten kenmerken die verhoudingen. Oranjeliefde en loyaliteit jegens de Oranjes overheersten, maar er waren ook perioden van teleurstelling en kritiek op de Oranjes. Ruim 100 voorwerpen  brengen deze bewogen relatie met de stadhouders, koningen en koninginnen in beeld. Via deze link is een korte reportage over de tentoonstelling te zien van royalty watcher Marc van der Linden.

De exclusieve rondleiding is niet voor het algemeen publiek. Kaartjes voor de tentoonstelling Joden en het huis van Oranje. 400 bewogen jaren. zijn te bestellen via deze link.

Gastheer

Amstelveen Oranje organiseert al meer dan 70 jaar de festiviteiten rond nationale feestdagen zoals Koningsdag in Amstelveen. In 2014 was de stichting samen met de gemeente Amstelveen, gastheer van de Koninklijke Familie tijdens de eerste Koningsdagviering in Nederland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.