Amstelveen organiseert Raadsgesprek over betaalbaar wonen: meld je aan

Amstelveen - In het raadhuis van Amstelveen wordt op woensdagavond 17 mei 2023 een raadsgesprek gehouden over (het optimaliseren van) betaalbaar wonen in Amstelveen. Raadsleden gaan in gesprek met experts over mogelijke instrumenten om betaalbaar wonen te stimuleren. Inwoners die hier ideeën over hebben zijn van harte welkom en kunnen zich voor de avond aanmelden.

De centrale vraag van deze avond is hoe Amstelveen ervoor kan zorgen dat wonen in Amstelveen betaalbaar wordt (en blijft). De avond gaat met name om het verkennen van mogelijkheden en is niet zozeer om voorbeelden van individuele gevallen te bespreken.

Aanmelden: stuur een e-mail

KLIK HIER VOOR AANMELDING

Inwoners kunnen zich aanmelden voor Het Raadsgesprek door een e-mail te sturen aan raadsgriffie@amstelveen.nl. Het Raadsgesprek wordt gehouden vanaf 20.30 uur op het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen.

Op basis van de opbrengst van Het Raadsgesprek kan de gemeenteraad vervolgstappen zetten voor de bespreking van de woonagenda en het thema betaalbaar wonen De gemeenteraad stelt namelijk de kaders van het woonbeleid vast. Ter voorbereiding hierop heeft GroenLinks een discussienota geschreven ‘Optimaliseren Betaalbaar Wonen’. U kunt deze lezen op de gemeentelijke website

Actualiseren woondeal

Wonen is een actueel thema in Nederland. In het bijzonder betaalbaar wonen. De nieuwe Wet Versterking Volkshuisvesting en de Woondeal vormen de aanleiding voor deze bijeenkomst.

Met de Nationale Woon- en Bouwagenda wil minister De Jonge het landelijk woningtekort oplossen. De regionale woondeals zijn hier een uitwerking van. Hierin staan, naast de afspraken over het aantal te bouwen en transformeren woningen, ook de locaties, het aandeel betaalbare woningen, het percentage sociale huur en afspraken over de huisvesting van aandachtsgroepen. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.