Amstelveen organiseert Raadsgesprek over betaalbaar wonen: meld je aan

Amstelveen - In het raadhuis van Amstelveen wordt op woensdagavond 17 mei 2023 een raadsgesprek gehouden over (het optimaliseren van) betaalbaar wonen in Amstelveen. Raadsleden gaan in gesprek met experts over mogelijke instrumenten om betaalbaar wonen te stimuleren. Inwoners die hier ideeën over hebben zijn van harte welkom en kunnen zich voor de avond aanmelden.

De centrale vraag van deze avond is hoe Amstelveen ervoor kan zorgen dat wonen in Amstelveen betaalbaar wordt (en blijft). De avond gaat met name om het verkennen van mogelijkheden en is niet zozeer om voorbeelden van individuele gevallen te bespreken.

Aanmelden: stuur een e-mail

KLIK HIER VOOR AANMELDING

Inwoners kunnen zich aanmelden voor Het Raadsgesprek door een e-mail te sturen aan raadsgriffie@amstelveen.nl. Het Raadsgesprek wordt gehouden vanaf 20.30 uur op het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen.

Op basis van de opbrengst van Het Raadsgesprek kan de gemeenteraad vervolgstappen zetten voor de bespreking van de woonagenda en het thema betaalbaar wonen De gemeenteraad stelt namelijk de kaders van het woonbeleid vast. Ter voorbereiding hierop heeft GroenLinks een discussienota geschreven ‘Optimaliseren Betaalbaar Wonen’. U kunt deze lezen op de gemeentelijke website

Actualiseren woondeal

Wonen is een actueel thema in Nederland. In het bijzonder betaalbaar wonen. De nieuwe Wet Versterking Volkshuisvesting en de Woondeal vormen de aanleiding voor deze bijeenkomst.

Met de Nationale Woon- en Bouwagenda wil minister De Jonge het landelijk woningtekort oplossen. De regionale woondeals zijn hier een uitwerking van. Hierin staan, naast de afspraken over het aantal te bouwen en transformeren woningen, ook de locaties, het aandeel betaalbare woningen, het percentage sociale huur en afspraken over de huisvesting van aandachtsgroepen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.