Pixabay.com

Amstelveen overspoeld met aanvragen voor WW, bijstand en steun: nieuw regionaal Werkplein moet soelaas bieden

Amstelveen - Amstelveen wordt overspoeld met een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen. Om die reden gaat in regio Amsterdam een nieuw Werkcentrum open dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben, verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn.

Doel is de oplopende werkloosheid in Amstelveen en de regio door de coronamaatregelen het hoofd te bieden. De regio Amsterdam wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Dat geldt ook voor Amstelveen. Veel mensen zitten zonder werk of inkomen. Sectoren zoals de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil.

Aanvragengolf
Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en inkomen, PvdA) vindt het nieuwe regionaal gestuurde Werkcentrum een goede aanvulling op het al bestaande Werkplein binnen de gemeente ‘In Amstelveen zien we een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen van de overheid' zegt Van Ballegooijen. 'Via het Werkcentrum kunnen we sectoren waar minder werk is koppelen aan sectoren waar kansen liggen, zodat mensen zoveel mogelijk aan het werk blijven. Het is goed dat we dit regionaal organiseren, want dan zijn er meer mogelijkheden.’

Gemeenten in de arbeidsmarktregio Amsterdam (waaronder Amstelveen) slaan samen met met sociale partners, UWV en private partijen de handen ineen om mensen en werk te matchen via het nieuwe Werkplein.

Springen om mensen
Er zijn namelijk ook sectoren zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten die juist staan te springen om mensen. 'Door een brede regionale samenwerking kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel bij elkaar gebracht worden, zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan. Het Werkcentrum moet nog voor juni van start.'

Voor individuele ondersteuning bij het zoeken naar werk en/of opleidingen kunnen mensen nog steeds terecht op het Werkplein AA. Kijk voor meer informatie op: https://www.werkpleinaa.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.