Amstelveen overspoeld met bezorgde reacties door afsluiting Beneluxbaan richting Amsterdam

Amstelveen – ‘We worden overspoeld met bezorgde reacties, met name vanwege de omleidingsroutes’, zegt wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD), naar aanleiding van de afsluiting van de Beneluxbaan richting Amsterdam ter hoogte van Uilenstede sinds afgelopen maandag.

‘Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost,’ stelt de wethouder. De gemeente Amstelveen volgt de ontstane verkeerssituatie als gevolg van de werkzaamheden aan de Buitenveldertstelaan in Amsterdam nauwlettend.

'Niet vlekkeloos'

Vanwege de werkzaamheden in Amsterdam is de Beneluxbaan dicht vanaf Uilenstede. De werkzaamheden begonnen maandag 9 mei. Verkeer dat normaal via de Beneluxbaan rijdt, wordt omgeleid. 'Maar dat verloopt niet vlekkeloos,' meldt de gemeente in een persbericht. 'Automobilisten en motoren proberen hun weg te vinden via het fietspad tussen de wijk Kronenburg/Uilenstede en de straat Reimersbeek in Buitenveldert Zuid.'

afsluiting beneluxbaan amstelveen.jpg
De belangrijke verkeersader vanuit Amstelveen naar Amsterdam is sinds maandag dicht voor automobilisten.

Maatregelen

‘Amstelveen heeft Amsterdam daarom om aanvullende maatregelen gevraagd na meldingen van onveilige situaties’, zegt Raat. Amsterdam heeft al toegezegd direct maatregelen te nemen. Zo komen er tekstwagens die het verkeer eerder richting de omleiding A9 leiden.

Op de omleidingsroute Uilenstede staat inmiddels een verkeersregelaar en wordt bebording geplaatst. Er worden tijdelijk uitneembare paaltjes geplaatst op de bruggen bij Reimersbeek en Walborg om illegaal sluipverkeer te voorkomen. Tevens komt er een aanvullende omleidingsroute vanaf Uilenstede via de Prof. J.H. Bavincklaan richting Rembrandtweg. 'We houden de situatie in de gaten en schalen direct op als dat nodig is', zegt Raat. 'Het kan niet zo zijn dat onveilige verkeerssituaties voort kunnen blijven bestaan.'

Contact

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Amsterdam. www.amsterdam.nl/projecten/werkzaamheden/werkzaamheden/buitenveldertselaan/ Op deze pagina staan ook contactgegevens bij Amsterdam voor omwonenden en weggebruikers die vragen hebben.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.