Rijksweg A9 bij Amstelveen

Amstelveen schaart zich achter Schone Lucht Akkoord

Amstelveen – Gemeente Amstelveen sluit zich aan bij het Schone Lucht Akkoord van de Rijksoverheid. Daarmee committeert Amstelveen zich aan de ambitie om de luchtkwaliteit permanent te verbeteren en zo gezondheidswinst voor inwoners te realiseren.

De maatregelen in het Schone Lucht Akkoord sluiten aan bij de ambities van Amstelveen, waaronder het verminderen van uitstoot door wegverkeer en het terugdringen van emissies door houtstook.

Gezondheidswinst

Het Rijk heeft het Schone Lucht Akkoord gesloten met een aantal provincies en gemeenten. Partijen stellen als doel in 2030 (ten opzichte van 2016) 50 procent gezondheidswinst te halen uit binnenlandse bronnen en daarbij toe te werken naar de WHO-advieswaarden (lager dan de wettelijke grenswaarden) voor luchtkwaliteit in 2030.

Uitstoot terugdringen

In het Schone Lucht Akkoord zijn voor de sectoren (weg)verkeer, mobiele werktuigen, industrie, huishoudens, binnenvaart en havens en landbouw maatregelen opgenomen die de uitstoot van luchtvervuilende stoffen terugdringen.

Deelname gemeente Amstelveen

Het College van B en W zegt in een brief aan de gemeenteraad het belang in te zien van een gezamenlijk aanpak om verdere (permanente) verbetering van de luchtkwaliteit te realiseren, omwille van de gezondheid van inwoners Wat zal volgen is een uitvoeringsplan waarin staat hoe en welke maatregelen Amstelveen de komende jaren gaat treffen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.