Amstelveen schiet Bostheater te hulp met subsidie

Amstelveen schiet Bostheater te hulp met subsidie Foto: AVA-raadslid Jacqueline Höcker (midden)

Amstelveen - Dankzij een motie van Actief voor Amstelveen (AVA) krijgt het Amsterdamse bostheater de komende jaren extra financiële ondersteuning.

Raadslid Jacqueline Höcker diende tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 juli 2019 samen met VVD, D66, PvdA, CDA, GL, CU, SP, bbA en SBA een motie in  om subsidie te verlenen aan het Bostheater. Het gaat om een stimuleringssubsidie van 75.000 euro.

Magische plek

De magische plek van het theater met vooral in de avonduren een feeërieke ambiance zou volgens AVA veel bekender in Amstelveen moeten zijn. Het bostheater wordt naast drie vaste krachten vooral gerund door vrijwilligers. Volgens AVA zouden meer Amstelveense kinderen kunnen genieten van kunstzinnige en culturele activiteiten en gezond ‘bezig zijn’ in de buitenlucht. 'Het is zeer toegankelijk voor mensen met een beperking en het is mogelijk nog even te picknicken voor de voorstelling begint', aldus Höcker.

Erkenning

Directeur Ingejan Ligthart Schenk en zakelijk leider Gwen Bakker zijn blij met de toegekende subsidie: 'Dit jaar bestaat het Bostheater 35 jaar. We zien veel kansen voor de toekomst, een goede samenwerking met de gemeente is hierin van essentieel belang. De erkenning van het Bostheater als culturele hotspot door de gemeente Amstelveen betekent dan ook veel voor het Bostheater.'

Bostheater

Het Bostheater heeft een vol, zeer gevarieerd en laagdrempelig aanbod voor jong en oud. Daarnaast heeft het Bostheater een BosLab voor het ontwikkelen van talent en heeft het stageplekken voor mensen met een beperking. Het spektakelstuk ‘De Drie Musketiers’, mooie concerten met Don McLean , Douwe Bob, André Kuipers & Kamerata String Orchestra, Edwin Evers Band, een zomer vol kindervoorstellingen staan deze maanden op het programma.

Kunst en cultuur

Actief voor Amstelveen is van mening dat Kunst en Cultuur een wezenlijk onderdeel is van een samenleving en zeker binnen Amstelveen een prominente plaats moet hebben.


Reacties