Pixabay.com

Amstelveen schiet noodlijdende ondernemers te hulp

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft voor Amstelveense ondernemers die in zwaar financieel weer verkeren door de coronacrisis een afdeling opgericht, waar gespecialiseerde adviseurs kosteloos advies geven over geld, schulden en effectieve oplossingen. 

Ondernemers komen volgens de gemeente steeds vaker in financiële problemen door de coronamaatregelen en het veranderende economische klimaat.

Hoe eerder hulp hoe beter

Amstelveen telt bijna 9000 ondernemers. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk & Inkomen, PvdA) stelt dat gemeente Amstelveen noodlijdende ondernemers in Amstelveen zo goed mogelijk wil helpen en wijst erop dat het verstandig is om niet te lang te wachten met hulp vragen.

‘Ervaring leert dat wanneer ondernemers hulp zoeken, zij al twee tot drie keer zo hoge schulden hebben dan particulieren. Ik wil hen dan ook op het hart drukken; wacht niet te lang! Samen gaan we op zoek naar een goede oplossing’, aldus Van Ballegooijen.

Amstelveenloktet

Inwoners met een eigen bedrijf die zich bijvoorbeeld zorgen maken over hun financiële situatie, betalingsachterstanden hebben of een dreigement van faillissement boven het hoofd hangt, kunnen een afspraak maken via het Amstelveenloket.

Dat loket is bereikbaar via het gemenetelijke telefoonnummer 020 540 4911. Meer informatie is ook te vinden op de gemeentelijke website www.amstelveen.nl/schuldhulpverlening


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.