Feest van Revival of the 80's in ANNA [Archief, 2018]

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Amstelveen heeft de opmerkelijke imago-switch vooral te danken aan een gevarieerde mix tussen kunst & cultuur, horeca, internationale samenstelling, winkelmogelijkheden en groen: een verborgen parel onder de rook van Amsterdam.

In het artikel (Telegraaf Premium) worden ANNA (kerk omgetoverd tot brouwerij), het Cobra Museum (internationaal aanzien), Museum JAN en P60 (leerschool van Martin Garrix) geprezen, maar ook diverse horecazaken krijgen een eervolle vermelding waaronder The WineKitchen at Sea, Café Het Wapen, restaurant Royal San Kong, Hotel Bar Abina en ijssalon Da Vinci.

Stadshart Amstelveen

Het viersterren winkelcentrum Stadshart Amstelveen met internationaal aansprekende modemerken en de internationale studentencampus Uilenstede doen overigens ook een duit in het trendy-imago-zakje van Amstelveen, zo blijkt uit het Telegraaf-artikel. En natuurlijk: het Amsterdamse bos (dat op Amstelveens grondgebied ligt) en de bijzondere (Rijksmonumentale) heemparken worden aangehaald.

Geen verrassing, wel geweldig

Voor wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) is het geen verrassing dat de imagoswitch van Amstelveen nu ook (inter-)nationaal opvalt, maar hij vindt het wel geweldig, zo laat hij in een reactie aan AmstelveenZ weten. ‘In de afgelopen 10-15 jaar is er enorm veel veranderd in Amstelveen,’ zegt hij. ‘Het succes is vooral ook te danken aan de vele  ondernemers in Amstelveen.  Het Oude Dorp is bijvoorbeeld enorm opgeleefd en persoonlijk vind ik het  prachtig dat ANNA (Amsterdamseweg) wordt geprezen: we hebben destijds ondernemers opgeroepen, kom met een goed idee voor de Annakerk. Nu is die plek uitgegroeid tot een hippe culturele ontmoetingsplek waar iedereen die er komt van onder de indruk is.’

annakerk_invulling_herbert_raat
In 2017 kreeg de Annakerk een nieuwe culturele bestemming.

Volwassen geworden

Volgens Raat is Amstelveen de afgelopen jaren echt volwassen geworden. ‘We hebben echt een eigen identiteit gecreëerd met hele goede en zeer kwalitatieve voorzieningen op alle vlakken: of dat nu sport is, groen of kunst en cultuur.’ Het trendy imago van Amstelveen wordt de komende jaren volgens Raat alleen nog maar verder versterkt, bijvoorbeeld met de komst van een nieuwe bioscoop in het Stadshart en de uitrol van het culturele masterplan ‘De Stad als Podium’.

Geen kopie van Amsterdam

Raat waakt er daarbij voor dat Amstelveen haar identiteit, ofwel het Amstelveengevoel, niet uit het oog verliest: ‘We willen geen kopie van Amsterdam worden met Leidseplein-taferelen, maar een stad zijn met kwalitatieve en breed gewaardeerde voorzieningen, waar iedereen van kan genieten' aldus Raat. Hij is er van overtuigd dat Amstelveen de komende jaren nog veel meer gaat laten zien en dat het beste nog moet komen. 'We zijn pas net begonnen,' zegt Raat tot slot.

NB: de foto bij dit artikel is van voor de coronaperiode (Feest van Revival of the 80's in ANNA)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.