De locatie waar het geplande boetiekhotel moet worden gerealiseerd. [Beeld: Gemeente Amstelveen]

Amstelveen staat achter plannen voor ‘Boetiekhotel Aan de Amstel’

Amstelveen/Nes aan de Amstel - Langs de Amstel in Amstelveen bestaan plannen voor een nieuw boetiekhotel met restaurantfunctie en de mogelijkheid voor feesten en partijen.

Dat heeft het College van B en W vandaag bekend gemaakt. Het gaat om een kleinschalig hotelontwikkeling (16-20 kamers) aan de Amsteldijk Zuid, op de plek waar De Waver op De Amstel uitkomt.

QuickScan
Een eerste verkenning van het horeca-initiatief ziet er volgens burgemeester en wethouders goed uit en het college heeft daarom ingestemd met het verder uitwerken van een zogenoemde QuickScan. 'Na een nadere uitwerking is de volgende stap om het bestemmingsplan aan te passen, ter inzage te leggen en aan de gemeenteraad aan te bieden', meldt het College vandaag in een persbericht.

Inwoners Nes initiatiefnemers
Twee inwoners van Nes aan de Amstel zijn van plan om een oude boerderij aan Amsteldijk Zuid 183 te kopen en het agrarisch bedrijf om te zetten in een boutique hotel met circa 16 tot 20 kamers. Het voorstel is om de huidige woning met stallen te slopen en een hotel met restaurantfunctie te bouwen. Een schuur maakt plaats voor een nieuwe woning. De exacte locatie van de woning moet nog worden bepaald: tegen het hotel aan of elders op het terrein.

Past bij uitstraling gebied
Een kleinschalig boutique hotel voor het hogere (zakelijke) segment is volgens het college van B en W een welkome aanvulling op overnachtingsmogelijkheden in het buitengebied naast hotelaccommodaties in de stad.

Traditioneel gebouw
Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, D66): 'De eerste indruk van het plan is goed. Het beoogt een stevig, statig en traditioneel gebouw te worden passend bij de karakteristieke uitstraling van het gebied. Het uitgangspunt is dat er niet meer gebouwd gaat worden dan de huidige bebouwing en dat de zichtlijnen vanaf de Amsteldijk naar het bovenland verbeterd worden.'

Verder uitwerken
Gordon vervolgt: 'Het initiatief is getoetst aan de door de gemeenteraad vastgesteld nota ‘Accomodatiestrategie en toeristenbelasting’ met een positieve uitkomst. In samenwerking met de initiatiefnemers gaan we het initiatief nu verder uitwerken.'

Lokaal samenwerken
Door beperkingen die de provincie op deze locatie aan ontwikkelingen oplegt, kunnen hier niet meer woningen worden gebouwd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bestemmingsplan moeten wijzigen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Dorpsraad Nes a/d Amstel heeft kennisgenomen van het plan en staat er volgesn de gemeente positief tegenover. De beoogde hoteliers willen gaan samenwerken met lokale ondernemers en scholen, en met Ons Tweede Huis dat ook aan de Amsteldijk Zuid is gevestigd.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!