De locatie waar het geplande boetiekhotel moet worden gerealiseerd. [Beeld: Gemeente Amstelveen]

Amstelveen staat achter plannen voor ‘Boetiekhotel Aan de Amstel’

Amstelveen/Nes aan de Amstel - Langs de Amstel in Amstelveen bestaan plannen voor een nieuw boetiekhotel met restaurantfunctie en de mogelijkheid voor feesten en partijen.

Dat heeft het College van B en W vandaag bekend gemaakt. Het gaat om een kleinschalig hotelontwikkeling (16-20 kamers) aan de Amsteldijk Zuid, op de plek waar De Waver op De Amstel uitkomt.

QuickScan
Een eerste verkenning van het horeca-initiatief ziet er volgens burgemeester en wethouders goed uit en het college heeft daarom ingestemd met het verder uitwerken van een zogenoemde QuickScan. 'Na een nadere uitwerking is de volgende stap om het bestemmingsplan aan te passen, ter inzage te leggen en aan de gemeenteraad aan te bieden', meldt het College vandaag in een persbericht.

Inwoners Nes initiatiefnemers
Twee inwoners van Nes aan de Amstel zijn van plan om een oude boerderij aan Amsteldijk Zuid 183 te kopen en het agrarisch bedrijf om te zetten in een boutique hotel met circa 16 tot 20 kamers. Het voorstel is om de huidige woning met stallen te slopen en een hotel met restaurantfunctie te bouwen. Een schuur maakt plaats voor een nieuwe woning. De exacte locatie van de woning moet nog worden bepaald: tegen het hotel aan of elders op het terrein.

Past bij uitstraling gebied
Een kleinschalig boutique hotel voor het hogere (zakelijke) segment is volgens het college van B en W een welkome aanvulling op overnachtingsmogelijkheden in het buitengebied naast hotelaccommodaties in de stad.

Traditioneel gebouw
Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, D66): 'De eerste indruk van het plan is goed. Het beoogt een stevig, statig en traditioneel gebouw te worden passend bij de karakteristieke uitstraling van het gebied. Het uitgangspunt is dat er niet meer gebouwd gaat worden dan de huidige bebouwing en dat de zichtlijnen vanaf de Amsteldijk naar het bovenland verbeterd worden.'

Verder uitwerken
Gordon vervolgt: 'Het initiatief is getoetst aan de door de gemeenteraad vastgesteld nota ‘Accomodatiestrategie en toeristenbelasting’ met een positieve uitkomst. In samenwerking met de initiatiefnemers gaan we het initiatief nu verder uitwerken.'

Lokaal samenwerken
Door beperkingen die de provincie op deze locatie aan ontwikkelingen oplegt, kunnen hier niet meer woningen worden gebouwd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bestemmingsplan moeten wijzigen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Dorpsraad Nes a/d Amstel heeft kennisgenomen van het plan en staat er volgesn de gemeente positief tegenover. De beoogde hoteliers willen gaan samenwerken met lokale ondernemers en scholen, en met Ons Tweede Huis dat ook aan de Amsteldijk Zuid is gevestigd.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.