Op de Stadspleinfontein werd een groot horecaterras gerealiseerd

Amstelveen staat ruimere horeca-terrassen langer toe

Amstelveen - Gemeente Amstelveen houdt het tijdens de coronacrisis ingevoerde verruimde terrasbeleid voor horeca-ondernemers voorlopig in stand. Tot in ieder geval 1 april 2022 mogen horeca-zaken met een terrasvergunning een ruimer terras voeren dan gebruikelijk. Extra plus: om het verblijf op een terras in het herfst/winterseizoen te veraangenamen heeft het college van B&W  een subsidieregeling voor duurzame terrasverwarming in het leven geroepen.

het gedogen van grotere terrassen moet horecaondernemers meer ruimte bieden om de verliezen van het coronajaar te compenseren. 

Subsidie voor terrasverwarming

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66): “Als gemeentebestuur maken we ons hard voor de Amstelveense ondernemers in door Corona getroffen bedrijfstakken. Met het verruimen van terrassen kunnen horecaondernemers de exploitatie verbeteren en omzet vergroten als onderdeel ons herstelpakket. Tegelijkertijd ondersteunen we hen bij het verduurzamen van hun terras door de kosten voor aanschaf of huur van terrasverwarming met 50% te subsidiëren. Denk hierbij aan de aanschaf van elektrische heaters, van dekentjes en verwarmde kussen.”

Richtlijnen voor verruiming terrassen

Om de verruiming van terrassen mogelijk te maken heeft de gemeente opnieuw gedoogbeleid vastgesteld met daarin de richtlijnen voor verruiming terrassen. Horecaondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning mogen op basis van het gedoogbeleid hun terras uitbreiden en volgens de richtlijnen het terras vergroten.

Voorwaarde is wel dat ze hiervan melding doen (of in de afgelopen coronaperiode hebben gedaan) bij de gemeente. Het gedoogbeleid geldt tot 1 april 2022. Horecaondernemers die geen terrasvergunning hebben en denken dat ze wel de mogelijkheid hebben om binnen de gedoogregeling te vallen kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket.

 

Subsidie voor terrasverwarming

De gemeente heeft een subsidieregeling vastgesteld voor verduurzaming terrasverwarming. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf of huur van elektrische heaters, dekens of elektrische kussens. De maximale subsidie bedraagt €1500,- voor de aanschaf of €750,- in het geval van huren. Per half oktober kan de subsidie aangevraagd worden via een digitaal subsidieformulier op www.amstelveen.nl.

 

Horecaondernemers die voor die tijd een melding willen doen of een vraag hebben kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket via ondernemersloket@amstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.