Vlnr: Rob van den Helder (OA), Daan Kroone (KHN Amstelland), Floor Gordon (wethouder EZ), Atilla Meulenbelt (VAD). [Beeld: Orhan Sahin]

Amstelveen start ‘Back on Track’: hulpprogramma voor ondernemers

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is in samenwerking met diverse ondernemersverenigingen het project 'Back on Track' gestart: een hulpprogramma voor alle Amstelveense ondernemers dat wordt gefinancierd uit het corona noodfonds.

Dat heeft de gemeente gisteren op de landelijke Dag van de Ondernemer (19/11) bekend gemaakt. De gemeente pakt het nieuwe project samen op met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD).

Back on Track

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon laat weten dat ze gisteren graag fysiek de Amstelveense Dag van de Ondernemer had gevierd, maar dat kon door de aangescherpte coronamaatregelen niet door gaan. Volgens de wethouder was er echter veel reden om ondernemers te bedanken voor hun durf, inzet en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar en wel met een startschot voor het nieuwe Back on Track-programma. 

Ondernemersvereniging Amstelveen (OA)

OA-directeur Darshan Sloot laat weten dat door de extra coronamaatregele de normaal gesproeken feestelijke Dag van de Ondernemer niet zo passend voelde. 'Maar daarmee houdt onze steun niet op. Wij gaan door. We zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van ondernemers. En dat willen wij laten zien en voelen. Door ze iets positiefs en leerzaams mee te geven in deze tijd. Daarom starten we samen deze maand nog met ‘Back on Track’.

Sloot is onder de indruk van de snelle steun van de gemeente. Ze zegt dat het eerste plan was om pas in januari 2022 van start te gaan met het programma. 'In oktober hebben we dit plan ingediend bij de gemeente Amstelveen. En het College van B&W heeft kort daarop besloten om dit plan te financieren vanuit het lokale Corona Noodfonds. Hoe geweldig is dat!. Zo snel! Naast al de andere gemeentelijke regelingen die er al voor ondernemers zijn.'

Enquête

Uit een enquête van de Denktank (OA, VAD, KHN) onder het lokale bedrijfsleven bleek eerder dat ondernemers vooral behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van marketing en sales, hulp bij het vinden van personeel, netwerken, samenwerken met andere ondernemers, social media, het krijgen van hogere omzet, adverteren en het vergroten van de vindbaarheid op Google. Daartoe werd Back on Track bedacht.

Programma start 29 november

Op 29 november is de eerste (digitale) bijeenkomst in het kader van Back on Track: de gemeente organiseert dan een informatiebijeenkomst over het Lokale Stimuleringsfonds. Ondernemers krijgen uitleg over de randvoorwaarden en eisen en kunnen tijdens deze sessie hun vragen kwijt.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over Back on Track en een overzicht van de trainingen, inspiratiesessies en bijeenkomsten en het aanmelden kunnen ondernemers terecht op de website  www.oa-amstelveen.nl/backontrack. Amstelveners die als  trainer of coach een sessie willen begeleiden kunnen contact opnemen via het e-mailadres ondernemersloket@amstelveen.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.

112 26 nov. 2021 14:06

Amsteltram 25 in botsing met busje

Buitenveldert - Amsteltram 25 is vrijdag in aanrijding gekomen met een taxibusje op de kruising van de Buitenveldertselaan en de Van Nijenrodeweg. Het busje en de tram liepen daarbij schade op.