Amstelveen start campagne 'Shop op tijd, Shop gespreid en lokaal'

Amstelveen - Samen met de Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en de Amstelveense winkelcentra roept de gemeente Amstelveen op om inkopen voor de feestdagen zoveel mogelijk op tijd en doordeweeks te doen en lokaal in te kopen. Dus ‘Shop op tijd, shop gespreid en lokaal’. De eerste campagne-uitingen zijn deze week te zien in het Stadshart Amstelveen en ook op borden in Amstelveen.

Anneke van Dijk, Voorzitter Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties: 'Het is belangrijk dat bezoekers hun boodschappen en inkopen voor de feestdagen kunnen doen. Door een goede spreiding in de tijd van bezoekers is veilig en gezellig winkelen mogelijk. Ook roepen we inwoners op om zo veel mogelijk lokaal te kopen. Dan kan uw favoriete ondernemer deze toch moeilijke tijd ook doorkomen.'

Rustige momenten

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66): “Als gemeente roepen we onze inwoners en bezoekers uit de regio op om in alle winkelgebieden rekening te houden met drukte en bij voorkeur op rustige momenten te winkelen. Op maandag tot en met donderdag overdag is het vaak veel rustiger. Is het toch te druk bij de winkel van uw keuze? Kom dan op een rustiger tijdstip terug. Veel van onze winkeliers hebben het zwaar dus help hen en doe uw inkopen voor de feestdagen lokaal. Door rekening te houden met het moment van winkelen én met elkaar, kunnen we in deze tijd een gezellige, prettige en bovenal veilige winkelervaring hebben.”

Spreiding van bezoekers

Stadshart Amstelveen werkt ook hard aan de spreiding van bezoekers. Om betere spreiding van bezoekers te stimuleren kunnen bezoekers van het Starthart sinds 16 november van maandag tot en met donderdag 1,5 uur gratis parkeren in de parkeergarages Stadsplein en Schouwburg. Omdat de meeste mensen thuiswerken, ziet Stadshart Amstelveen meer mogelijkheden voor bezoekers om op doordeweekse dagen het winkelcentrum te bezoeken.

shop tijd 2.jpg
Anneke van Dijk, Marlou Molenaar en Floor Gordon

Naast de aangepaste parkeertarieven, zet het Stadshart ook andere middelen in om het winkelen doordeweeks en in de daluren aantrekkelijk te maken. Een druktemeter op de website laat zien wanneer het meestal druk of rustig is. Er zijn verschillende winacties waarbij bezoekers cadeaukaarten kunnen winnen en zelfs hun rekening betaald kan worden door een ‘mystery guest’. Ook de winkeliers hebben maatregelen genomen om drukte in de winkels te voorkomen. Zo verlengen enkele winkels hun openingstijden voor een betere spreiding. Voor meer informatie over de campagne zie: www.stadshartamstelveen.nl.

Prettige winkelervaring staat voorop

Marlou Molenaar van Stadshart Amstelveen vindt het belangrijk dat de consument zich ervan bewust is dat het dit jaar van belang is om vroeg inkopen te doen: “Dit scheelt niet alleen last-minute stress voor de feestdagen, ook is het voor de bezoekers prettiger winkelen. Wij denken dat we met de campagne “Shop op tijd, shop gespreid” een bijdrage leveren aan het spreiden van bezoekers. Bijna alle winkels hebben hun feestcollecties al uitgestald en kijken er naar uit om alle bezoekers te voorzien in hun inkopen voor de feestdagen."

Sprookjesfiguren

"Ook het Stadshart zelf is al prachtig versierd met feestverlichting en verlichte sprookjesfiguren langs de hele shoproute. Met meer dan 150 winkels gehuld in feestsfeer heeft het Stadshart voor elk wat wils om er thuis gezellige feestdagen van te maken. We werken er samen met onze winkeliers hard aan om ons winkelcentrum klaar te maken voor de feestdagen in deze bijzondere tijd en alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Let op: Met de komst van het 1,5 uur gratis parkeren, vervalt tijdelijk de 2 uur gratis parkeren voor Stadshart Amstelveen Personal Shopping Card houders in de Schouwburggarage. De aangepaste parkeertarieven zullen voorlopig duren tot en met 31 december 2020.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.