Wethouder Rob Ellermeijer was op bezoek bij het energieneutrale Tennis & Biljartcentrum Startbaan.

Amstelveen steekt 2 ton in verduurzaming sportverenigingen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft 200.000 euro subsidie op de plank liggen voor Amstelveense sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen.

Sportverenigingen krijgen zodoende de kans om duurzame investeringen, zoals bijvoorbeeld de installatie van LED-verlichting of zonnepanelen, voor maximaal 1/3e terug te krijgen.

Stappen maken

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD) roept verenigingen op een aanvraag in te dienen. In de sportwereld zijn volgens de wethouder nog aardig wat stappen te maken als het gaat om verduurzamen. ‘De gemeente wil daarin graag een ondersteunende rol spelen’, zegt Ellermeijer. ‘Naast informatie- en subsidieverstrekking kunnen we hen in contact brengen met bureaus die zijn gespecialiseerd in verduurzamen. We willen de clubs graag op weg helpen, als ze al niet zelf de handschoen hebben opgepakt zoals Tennis- en Biljartverenging Startbaan.'

Aanvullend

Het biljartcentrum is sinds kort ‘energieneutraal’ door verschillende duurzaamheidsinvesteringen, waaronder in LED-verlichting en zonnepanelen. 'Het centrum heeft onder meer gebruik gemaakt van subsidieregelingen van het Rijk en de gemeente Amstelveen. De gemeentelijke regeling is een aanvulling op de landelijke regeling ‘Subsidiering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’, waar 15 procent duurzaamheidssubsidie wordt verstrekt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws