Amsterdamse Bostheater

Amstelveen steunt Amsterdamse Bostheater in hoop dat Amsterdam volgt

Amstelveen - Op initiatief van VVD Amstelveen gaat gemeente Amstelveen het Amsterdamse bostheater met nog eens 50.000 euro extra steunen. De libarelen dienden daartoe gisterenavond tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad een motie in, die breed werd gesteund.

Fractievoorzitter Kees Noomen gaf aan dat het College van B en W al de nek heeft uitgestoken voor culture instellingen in Amstelveen tijdens de coronacrisis. 'Maar de VVD wil nog een stap verder gaan en een lans breken voor het Amsterdamse bostheater dat op Amstelveens grondgebied ligt.'

Het theater heeft het bijzonder moeilijk door de crisis en de Amstelveense gemeenteraad hoopt dat gemeente Amsterdam nu ook snel met geld over de brug komt om in 2021 tot een aanvullende dekking te komen en het bostheater van de ondergang te redden, zodat het theater ruimte krijgt om overlevingsscenario's uit te kunnen werken. Op de SP na ging de hele gemeenteraad van Amstelveen akkoord met de Amstelveense bijdrage van 50.000 euro onder voorwaarde dat Amsterdam bijspringt.

Noomen gaf gisterenavond aan dat de VVD van mening is dat Amstelveen 'een dijk van een sluitende begroting' heeft gepresenteerd en steunde daarmee (uiteraard) het beleid dat onder verantwoording van VVD-wethouder Herbert Raat (verantwoordelijk voor financiën) is uitgezet.

'Je kan het zo gek niet bedenken of er is in Amstelveen een potje voor. Het enige wat je je soms af kan vragen, is of het meer mag zijn, maar niet dat er niet in is voorzien, want aan alles is hier gedacht,' aldus Noomen. De VVD geraakte gisterenavond het meest in discussie met oppositiepartijen GroenLinks en Burgerbelangen Amstelveen, die anders over zaken denken.

Noomen was in zijn algemene betoog kritisch op GroenLinks: 'Het lijkt wel of het nooit goed is en het niet meer om de inhoud gaat, maar meer om de VVD te bashen.' De volledige bijdrage van Kees Noomen is op de website van de lokale VVD te lezen.


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.