Amsterdamse Bostheater

Amstelveen steunt Amsterdamse Bostheater in hoop dat Amsterdam volgt

Amstelveen - Op initiatief van VVD Amstelveen gaat gemeente Amstelveen het Amsterdamse bostheater met nog eens 50.000 euro extra steunen. De libarelen dienden daartoe gisterenavond tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad een motie in, die breed werd gesteund.

Fractievoorzitter Kees Noomen gaf aan dat het College van B en W al de nek heeft uitgestoken voor culture instellingen in Amstelveen tijdens de coronacrisis. 'Maar de VVD wil nog een stap verder gaan en een lans breken voor het Amsterdamse bostheater dat op Amstelveens grondgebied ligt.'

Het theater heeft het bijzonder moeilijk door de crisis en de Amstelveense gemeenteraad hoopt dat gemeente Amsterdam nu ook snel met geld over de brug komt om in 2021 tot een aanvullende dekking te komen en het bostheater van de ondergang te redden, zodat het theater ruimte krijgt om overlevingsscenario's uit te kunnen werken. Op de SP na ging de hele gemeenteraad van Amstelveen akkoord met de Amstelveense bijdrage van 50.000 euro onder voorwaarde dat Amsterdam bijspringt.

Noomen gaf gisterenavond aan dat de VVD van mening is dat Amstelveen 'een dijk van een sluitende begroting' heeft gepresenteerd en steunde daarmee (uiteraard) het beleid dat onder verantwoording van VVD-wethouder Herbert Raat (verantwoordelijk voor financiën) is uitgezet.

'Je kan het zo gek niet bedenken of er is in Amstelveen een potje voor. Het enige wat je je soms af kan vragen, is of het meer mag zijn, maar niet dat er niet in is voorzien, want aan alles is hier gedacht,' aldus Noomen. De VVD geraakte gisterenavond het meest in discussie met oppositiepartijen GroenLinks en Burgerbelangen Amstelveen, die anders over zaken denken.

Noomen was in zijn algemene betoog kritisch op GroenLinks: 'Het lijkt wel of het nooit goed is en het niet meer om de inhoud gaat, maar meer om de VVD te bashen.' De volledige bijdrage van Kees Noomen is op de website van de lokale VVD te lezen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.