Amstelveen stevig in Top 10 gemeenten met meeste miljoenenwoningen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen staat stevig in de Top 10 van gemeenten waar de meeste miljoenenwoningen staan. Met een top 6 notering laat Amstelveen gemeenten als Wassenaar, Heemstede, Hilversum en Bussum achter zich.

Amstelveen telde vorig jaar meer dan drieduizend woningen die meer dan een miljoen euro waard zijn: 3.200, evenveel als Haarlem dat op plek 5 staat. Dat blijkt uit gegevens van Calcasa, een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de statistische analyse en waardering van onroerend goed.

De gemeente met (veruit) de meeste miljoenenwoningen van Nederland is nog altijd grote broer Amsterdam. Daar staan circa 20.000 woningen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn. Op de tweede en derde plaats staan ook grote steden ‘s-Gravenhage (9.350) en Rotterdam (4.750). Van de grote steden laat Amsterdam de grootste toename in miljoenenwoningen zien.

In Amsterdam ligt ook de duurste buurt van Nederland: de Diepenbrockbuurt in Amsterdam Zuid. Een woning in die buurt kost gemiddeld ruim meer dan 2,5 miljoen euro.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.