Amstelveen stijgt op lijst onveilige gemeenten: D66 wil actie

Amstelveen stijgt op lijst onveilige gemeenten: D66 wil actie Foto: Harmen van der Steenhoven (D66)

Amstelveen - Dat gemeente Amstelveen op de lijst van onveiligste gemeenten (AD Misdaadmeter) is gestegen van plaats 99 naar 42, baart D66 Amstelveen ernstig zorgen. De partij wil dat er snel een actieplan op tafel komt.


- Lees verder onder deze advertentie -

De stijging van Amstelveen is voornamelijk het resultaat van het grote aantal woninginbraken. 'D66 wil dat het college van B&W snel werk gaat maken van de, in het coalitieprogramma toegezegde, verhoogde inzet tegen inbraken', zo meldt dat partij.

100 dagen

De fractie van D66 wil dat er binnen 100 dagen een actieplan ligt waarin concreet uitgewerkt staat hoe het aantal inbraken wordt verminderd. Maatregelen die al in het coalitieprogramma genoemde zijn, moeten in dit plan worden uitgewerkt. Voorbeelden van maatregelen tegen inbraken zijn investeringen in preventiemiddelen en verhoogde inzet van agenten en handhavers.

Noodzaak

D66-fractievoorzitter en woordvoerder veiligheid Harmen van der Steenhoven: 'De forse stijging van Amstelveen op de lijst van onveiligste gemeenten van Nederland onderstreept de noodzaak om zo snel mogelijk maatregelen te nemen'. In de eerstvolgende commissievergadering gaat D66 de situatie met het college van B&W bespreken.

Veiligste middelgrote gemeente

Ondanks de stijging van Amstelveen van plek 99 naar 42 in de misdaadmeter van het AD blijft de gemeente volgens Atlas de veiligste middelgrote gemeente van Nederland. Ook het algemeen misdaadcijfer is gedaald met 3%. Volgens D66 moet de inzet zich de komende tijd dus vooral gaan toespitsen op het bestrijden van inbraken.


Reacties