Harmen van der Steenhoven (D66)

Amstelveen stijgt op lijst onveilige gemeenten: D66 wil actie

Amstelveen - Dat gemeente Amstelveen op de lijst van onveiligste gemeenten (AD Misdaadmeter) is gestegen van plaats 99 naar 42, baart D66 Amstelveen ernstig zorgen. De partij wil dat er snel een actieplan op tafel komt.

De stijging van Amstelveen is voornamelijk het resultaat van het grote aantal woninginbraken. 'D66 wil dat het college van B&W snel werk gaat maken van de, in het coalitieprogramma toegezegde, verhoogde inzet tegen inbraken', zo meldt dat partij.

100 dagen

De fractie van D66 wil dat er binnen 100 dagen een actieplan ligt waarin concreet uitgewerkt staat hoe het aantal inbraken wordt verminderd. Maatregelen die al in het coalitieprogramma genoemde zijn, moeten in dit plan worden uitgewerkt. Voorbeelden van maatregelen tegen inbraken zijn investeringen in preventiemiddelen en verhoogde inzet van agenten en handhavers.

Noodzaak

D66-fractievoorzitter en woordvoerder veiligheid Harmen van der Steenhoven: 'De forse stijging van Amstelveen op de lijst van onveiligste gemeenten van Nederland onderstreept de noodzaak om zo snel mogelijk maatregelen te nemen'. In de eerstvolgende commissievergadering gaat D66 de situatie met het college van B&W bespreken.

Veiligste middelgrote gemeente

Ondanks de stijging van Amstelveen van plek 99 naar 42 in de misdaadmeter van het AD blijft de gemeente volgens Atlas de veiligste middelgrote gemeente van Nederland. Ook het algemeen misdaadcijfer is gedaald met 3%. Volgens D66 moet de inzet zich de komende tijd dus vooral gaan toespitsen op het bestrijden van inbraken.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.