Amstelveen stormt top tien Dutch Hotel City Index binnen

Amstelveen stormt top tien Dutch Hotel City Index binnen Foto: Het in 2018 geopende hotel Ammonite in Kronenburg

Amstelveen – Amstelveen is vanuit het niets de nummer acht geworden van de Dutch Hotel City Index 2019. De lijst wordt net als vorig jaar aangevoerd door Amsterdam.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Dutch Hotel City Index wordt jaarlijks gepubliceerd door Horwath HTL in samenwerking met ABN AMRO. De index is een ranking van de 15 Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Voor de aantrekkelijkheid voor investeerders is gekeken naar de ontwikkelingen in zes categorieën. Het meeste gewicht wordt hierbij gegeven aan de bezettingsgraden en kamerprijzen, het aanbod en de economische ontwikkelingen.

Verzesvoudigd

Amsterdam voert de vandaag gepubliceerde lijst aan met een indexcijfer van 189. Rotterdam staat op plek twee en wordt gevolgd door Haarlemmermeer, Den Haag en Utrecht.

Amstelveen is met de achtste plek en een indexcijfer van 160 nieuw in de top 15 van de Dutch Hotel City Index. De gemeente profiteert hierbij voor een groot deel van de ligging tegen Amsterdam aan. Door de komst van enkele zeer grote hotels naar Amstelveen zoals het Ammonite Hotel in Koronenburg, is het totale aanbod van hotelkamers in de stad in drie jaar tijd verzesvoudigd.

Positief

Volgens een persbericht van Horwath HTL zijn ook de vooruitzichten voor de toekomst positief voor Amstelveen. Er wordt verwacht dat de hotels feitelijk onderdeel zullen worden van de hotelmarkt van Amsterdam.


Reacties