Pixabay.com

Amstelveen subsidie-walhalla voor verduurzamen woning

Amstelveen - Amstelveners kunnen in 2021 volop subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun woningen. 

In 2020 werd al veel gebruikgemaakt van de lokale subsidieregeling energiebesparing, dit jaar kunnen Amstelveners weer meer  energiebesparende maatregelen treffen met steun van de lokale overheid. Die steun is een aanvulling op de subsidieregelingen die de rijksoverheid verstrekt. Er kan dit jaar in Amstelveen subsidie worden aangevraagd voor de uitvoer van uiteenlopende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen. Er ligt dik zes ton op de plank om Amstelveners te ondersteunen in hun streven naar een duurzamere woning.

HR++ of triple glas

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor het isoleren van de woning met HR++ of triple glas, ventileren van de woning met balansventilatie, duurzaam verwarmen en koelen met een warmtepompsysteem en een zonneboilersysteem.

Ook Douche Warmte Terug Winning, Lage temperatuur vloerverwarming en lage temperatuurverwarming convectoren behoren tot de gesteunde regelingen evenals subsidies voor koken op inductie, een slimme laadpaal en PVT-zonnepanelen.

Collectieve inkoopacties

Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies. Er ligt dit jaar meer dan zes ton op de plank om woningeigenaren aan te zetten hun woning te verduurzamen. De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. 

Uitgebreide regeling

Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid, D66): 'De vernieuwde regeling is uitgebreid met een aantal innovatieve en duurzame oplossingen, zoals het installeren van mechanische ventilatie en glasisolatie. We verwachten dat steeds meer Amstelveners gebruik zullen maken van de regeling. Hiermee worden de woningen in Amstelveen energiezuinig en het zorgt voor meer comfort.'

Eigenaren die in een monument wonen kunnen bovendien een aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden op de gemeentelijke webpagina Subsidie Energiebesparing.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.