Pixabay.com

Amstelveen treft maatregelen om lerarentekort voor te zijn

Amstelveen - Hoewel de Amstelveens situatie niet zo nijpend is als die in de grote steden, dreigt ook in Amstelveen een lerarentekort. D66 Amstelveen wil dat er meer wordt gedaan aan het voorkomen van een lerarentekort in Amstelveen.

De partij diende gisterenavond een motie in tijdens de gemeenteraad waar de Amstelveense Onderwijsagenda werd vastgesteld.

Hoger plan

In de onderwijsagenda hebben de gemeente en scholen gezamenlijke ambities geformuleerd om het onderwijs in Amstelveen naar een hoger plan te tillen. Onderwijspartij D66 is trots op deze Onderwijsagenda, maar wilde dat de ambities rondom het aantrekken en behouden van leraren worden opgeschroefd. De motie die de partij indiende werd gesteund.

Aantasting

Volgens D66 zijn voldoende leraren die met plezier hun werk doen de basis voor goed onderwijs. Een lerarentekort in Amstelveen zou de kwaliteit van het onderwijs direct aantasten. Daarom heeft de onderwijspartij het college opgeroepen om samen met leraren en schoolbesturen eens goed te onderzoeken wat het voor leraren aantrekkelijk maakt om in Amstelveen les te geven. Zij willen dat op basis hiervan een lokaal innovatie/lerarenfonds wordt uitgewerkt waarmee de gemeente schoolbesturen kan helpen om leraren aan te trekken en te behouden.’

Fonds

Saloua Chaara, D66: ‘We moeten nu alles op alles zetten om problemen voor te zijn. Het belangrijkst aan een eventueel fonds is wat ons betreft dat het inspeelt op die punten waarvan leraren zeggen: ‘Hier willen we voor in Amstelveen komen werken en hier willen we voor in Amstelveen blijven’.

Saloua Chaara, D66


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen 28 mei 2020 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.