Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen treft maatregelen voor fietsveiligheid rotondes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft een aantal maatregelen om de fietsveiligheid op diverse rotondes te verbeteren. Op de in totaal 19 rotondes in Amstelveen gebeuren met regelmaat ongelukken, met name tussen fietsers en auto's; het was reden voor Amstelveen om de rotondes nader te onderzoeken op verkeersveiligheid.

Amstelveen treft nu op diverse rotondes maatregelen die een afremmend effect hebben en zichtbaarheid verbeteren, zoals het verplaatsen van reclameborden en vervangen van beplanting. 

“We hebben in december nog eens goed gekeken naar alle rotondes in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het ging vooral om herkenbaarheid en zichtbaarheid. Het is goed om te constateren dat de rotondes aan de wettelijke voorschriften voldoen. Op de plekken waar we de zichtbaarheid nog beter kunnen maken doen we dat.”

Maatregelen
Enkele maatregelen die worden genomen zijn op de rotonde Groen van Prinstererlaan - Van Heuven Goedhartlaan. Hier wordt de belijning aangepast zodat de rijbaan voor auto’s smaller lijkt. Dit heeft een afremmend effect. Op de oostelijke fietspaden wordt markering aangepast zodat fietsers niet tegen de rijrichting in fietsen.

Aanpassingen
Op de rotonde Laan van Kronenburg – Saskia van Uylenburgweg wordt een reclamebord verplaatst voor betere zichtbaarheid. Op de rotonde Laan van de Helende Meesters – Groenelaan wordt een bewegwijzeringsbord verplaatst en op de rotonde Rembrandtweg – Laan Walcheren wordt de beplanting tussen de rijbaan en het fietspad vervangen door lagere beplanting.

Verlichting
Bij het onderzoek is ook gekeken naar verlichting op rotondes. Het blijkt dat op alle rotondes zowel de locatie van de lichtmasten als de intensiteit van het licht voldoen.

Aanrijsnelheden rotondes
Het onderzoek naar aanrijsnelheden bij rotondes, waartoe het college is opgeroepen in een motie van het CDA op 12 februari, wordt dit voorjaar uitgevoerd.


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.