Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen treft maatregelen voor fietsveiligheid rotondes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft een aantal maatregelen om de fietsveiligheid op diverse rotondes te verbeteren. Op de in totaal 19 rotondes in Amstelveen gebeuren met regelmaat ongelukken, met name tussen fietsers en auto's; het was reden voor Amstelveen om de rotondes nader te onderzoeken op verkeersveiligheid.

Amstelveen treft nu op diverse rotondes maatregelen die een afremmend effect hebben en zichtbaarheid verbeteren, zoals het verplaatsen van reclameborden en vervangen van beplanting. 

“We hebben in december nog eens goed gekeken naar alle rotondes in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het ging vooral om herkenbaarheid en zichtbaarheid. Het is goed om te constateren dat de rotondes aan de wettelijke voorschriften voldoen. Op de plekken waar we de zichtbaarheid nog beter kunnen maken doen we dat.”

Maatregelen
Enkele maatregelen die worden genomen zijn op de rotonde Groen van Prinstererlaan - Van Heuven Goedhartlaan. Hier wordt de belijning aangepast zodat de rijbaan voor auto’s smaller lijkt. Dit heeft een afremmend effect. Op de oostelijke fietspaden wordt markering aangepast zodat fietsers niet tegen de rijrichting in fietsen.

Aanpassingen
Op de rotonde Laan van Kronenburg – Saskia van Uylenburgweg wordt een reclamebord verplaatst voor betere zichtbaarheid. Op de rotonde Laan van de Helende Meesters – Groenelaan wordt een bewegwijzeringsbord verplaatst en op de rotonde Rembrandtweg – Laan Walcheren wordt de beplanting tussen de rijbaan en het fietspad vervangen door lagere beplanting.

Verlichting
Bij het onderzoek is ook gekeken naar verlichting op rotondes. Het blijkt dat op alle rotondes zowel de locatie van de lichtmasten als de intensiteit van het licht voldoen.

Aanrijsnelheden rotondes
Het onderzoek naar aanrijsnelheden bij rotondes, waartoe het college is opgeroepen in een motie van het CDA op 12 februari, wordt dit voorjaar uitgevoerd.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.