Wethouders Raat en Ellermeijer (VVD) tijdens het werkbezoek aan de Noord-Zuidlijn.

‘Amstelveen trekt waardevolle lessen uit Noord-Zuidlijn’

Amstelveen - Na een eerder werkbezoek aan Rotterdam heeft een Amstelveense delegatie vorige week een bezoek gebracht aan de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, om te leren over grote infrastructurele projecten.

De bezoeken passen in een nieuwe Amstelveense werkwijze waarbij de gemeente andere gemeenten bezoekt die ervaring hebben met grote infrastructurele projecten, met name op het gebied van bereikbaarheid en communicatie tijdens werkzaamheden.

Dure bureaus

‘We hadden hier dure bureaus voor kunnen inhuren, maar het is een stuk efficiënter en effectiever als medewerkers het zelf ervaren. Je hoort over de start, waar Amsterdam tegen aan liep en hoe ze het uiteindelijk letterlijk op de rit hebben gekregen. Daar zijn vanuit de Noord-Zuidlijn echt waardevolle lessen uit te trekken voor Amstelveen’, meldt VVD-wethouder Herbert Raat (verantwoordelijk voor de infrastructurele projecten A9 & Stadshart).

Huzarenstukje

Collega wethouder Rob Ellermeijer (eveneens VVD en verantwoordelijk voor de ombouw van de Amstelveenlijn): 'Organisatorische daadkracht, goede communicatie met bewoners, bedrijven en reizigers en bereikbaarheidsregie, waren aandachtspunten die de Noord-Zuidlijn uiteindelijk goed heeft opgelost. Natuurlijk zijn ze terecht trots op dit huzarenstukje, want dat is de Noord-Zuidlijn. Tijdens het bezoek ook alle openheid over de moeilijke fase waarin de Noord-Zuidlijn heeft verkeert. Goed dat we zo als buren van elkaar leren’, aldus Ellermeijer.

Communicatie

Belangrijk leerpunt voor het project Noord-Zuidlijn was de aanpassing van interne werkwijzen. Volgens de directeur van project Noord-Zuidlijn is een cultuuromslag nodig. De Amstelveense delegatie maakte ook een rit van noord naar zuid met de metro waarbij de delegatie op diverse stations uitleg kreeg over onder andere routing, veiligheid en kunst.

Wat er staat te gebeuren in Amstelveen

Tussen 2020 en 2026 gaat Rijksweg A9 van drie naar vier rijstroken. Ook komt de rijksweg over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen. Ter hoogte van het Oude Dorp, het Stadshart en het huidige fietstunneltje bij de Meander komen overkappingen. De werkzaamheden aan de Amstelveenlijn zijn onlangs gestart. Eind 2020 rijdt er een nieuwe Amsteltram. Met drie ongelijkvloerse kruisingen en nieuw materieel een snelle, veilige en comfortabele verbinding tussen Amstelveen en Amsterdam.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.