Wethouder Marijn van Ballegooijen

Amstelveen trots op samenwerking met Albert Heijn

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk & Inkomen, PvdA) is trots op een speciale samenwerking met supermarktketen Albert Heijn, waardoor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt eenvoudiger aan het werk kunnen.

Van Ballegooijen zegt dat namens de gemeenten in de arbeidsregio Groot-Amsterdam, waar de meeste participanten met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst zijn bij Albert Heijn. Vorige week werd een overeenkomst getekend waardoor aan het werk gaan voor deze doelgroep eenvoudiger wordt. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Werkplein in het Amstelveense raadhuis.

Topprioriteit
‘Werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor onze regio topprioriteit,’zegt Van Ballegooijen. ‘Door het gemeentelijke proces te stroomlijnen maken we het voor werkgevers makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. We zijn heel trots op deze overeenkomst met Albert Heijn en danken hen voor hun inzet voor deze doelgroep.’

Eenvoudiger
Simone Jansen, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn, vult aan: ‘Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan.’

2025
In het jaar 2025 wil Albert Heijn in Nederland 2025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk hebben geholpen. In de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam zijn nu al 208 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En elk jaar komen daar tientallen vacatures bij. De eerste krachten zijn al gestart.

Subsidie & jobcoach
De gemeenten in de regio geven subsidie en zorgen voor passende begeleiding in de vorm van een jobcoach. De gemeenten bieden ook de mogelijkheid dat Albert Heijn met interne jobcoaches werkt. Uniek aan deze overeenkomst is dat er nu voor de regio Groot-Amsterdam één procedure is voor alle aangesloten gemeenten. Hierdoor kunnen werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde.

Prikkelen
De gemeenten in Groot-Amsterdam en Albert Heijn willen met deze samenwerking ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht zetten en hen in staat stellen meer uit zichzelf te halen en prikkelen om te werken. Dit helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.