Wethouder Marijn van Ballegooijen

Amstelveen trots op samenwerking met Albert Heijn

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk & Inkomen, PvdA) is trots op een speciale samenwerking met supermarktketen Albert Heijn, waardoor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt eenvoudiger aan het werk kunnen.

Van Ballegooijen zegt dat namens de gemeenten in de arbeidsregio Groot-Amsterdam, waar de meeste participanten met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst zijn bij Albert Heijn. Vorige week werd een overeenkomst getekend waardoor aan het werk gaan voor deze doelgroep eenvoudiger wordt. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Werkplein in het Amstelveense raadhuis.

Topprioriteit
‘Werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor onze regio topprioriteit,’zegt Van Ballegooijen. ‘Door het gemeentelijke proces te stroomlijnen maken we het voor werkgevers makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. We zijn heel trots op deze overeenkomst met Albert Heijn en danken hen voor hun inzet voor deze doelgroep.’

Eenvoudiger
Simone Jansen, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn, vult aan: ‘Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan.’

2025
In het jaar 2025 wil Albert Heijn in Nederland 2025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk hebben geholpen. In de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam zijn nu al 208 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En elk jaar komen daar tientallen vacatures bij. De eerste krachten zijn al gestart.

Subsidie & jobcoach
De gemeenten in de regio geven subsidie en zorgen voor passende begeleiding in de vorm van een jobcoach. De gemeenten bieden ook de mogelijkheid dat Albert Heijn met interne jobcoaches werkt. Uniek aan deze overeenkomst is dat er nu voor de regio Groot-Amsterdam één procedure is voor alle aangesloten gemeenten. Hierdoor kunnen werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde.

Prikkelen
De gemeenten in Groot-Amsterdam en Albert Heijn willen met deze samenwerking ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht zetten en hen in staat stellen meer uit zichzelf te halen en prikkelen om te werken. Dit helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.