pixabay.com

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

Amstelveen behoort daarmee tot de Top 10 gemeenten in het land die de toeristenbelasting het meest opschroefden. Provinciaal gezien voerden alleen de gemeenten Diemen (+49,8 procent) en Wijdemeren (+165,2%)  een nog forsere tariefsverhoging door.

Landelijk gezien betalen toeristen gemiddeld € 2,34 belasting per nacht voor een hotelkamer. In provincie Noord-Holland is dat gemiddeld € 3,51 per persoon per nacht. Amstelveen steekt mede dankzij de forse verhoging met € 4,45 (verhoging 48,3 %) boven het landelijke en provinciale gemiddelde uit.

Ondanks de verhoging staat Amstelveen nog (lang) niet in de Top 3 van Noord-Hollandse gemeenten waar overnachten het duurst is. Hoofdstad Amsterdam spant wat dat betreft de kroon met liefst € 16,76, gevolgd door Ouder-Amstel (€ 9,50) en Landsmeer (€ 9,38). Een en ander blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.