Amstelveen van voorheen (100)

Amstelveen van voorheen (100) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze speciale 100e aflevering een bijzondere foto van de in 1987 overleden Arie J.J. Zuiderent, die in 1978 in café Het Dorstige Hert verhalen vertelt over hoe het vroeger was in Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De rubriek Amstelveen van voorheen wordt vooral mogelijk gemaakt dankzij het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Deze foto is van zijn vader Arie J.J. Zuiderent, die spreekt tijdens het Dorpsjuweel 1978 in de achterzaal van café Het Dorstige Hert. “Daar is mijn belangstelling over de historie van Amstelveen en het verzamelen van prentbriefkaarten begonnen”, schrijft zoon Evert over de bijzondere foto.

Op de foto zijn ook nog andere bekende mensen te zien zoals oud burgemeester Jhr. Drs. P. Beelaerts van Blokland en Tini Visser, schrijfster van het boek Jaren van Verduistering over de bezettingstijd in Amstelveen.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties