Amstelveen van voorheen (102)

Amstelveen van voorheen (102) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 102 een foto van het toenmalige kruispunt bij de Amsterdamseweg/Keizer Karelweg ter hoogte van de voormalige Incassobank (thans notariskantoor).


- Lees verder onder deze advertentie -

Momenteel wordt op deze plek een rotonde aangelegd, maar vroeger deden ze het heel anders - en misschien niet eens zo gek: een agent met in het midden een verkeerslicht. In die tijd was een verkeerlicht overigens bijzonder modern.

De Incassobank die op de foto te zien is werd gebouwd in 1939. Momenteel doet het fraai onderhouden pand dienst als notariskantoor, daarnaast de voormalige dansschool van Piet Olie.

Ook op de foto een bus van Maarse en Kroon.  Op 1 januari 1971 werd het familiebedrijf Maarse & Kroon uiteindelijk toch een dochteronderneming van de NS.  Per 3 juni 1973 fuseerde het bedrijf met een andere NS-dochter, de NBM te Zeist. De toen ontstane autobusonderneming kreeg de naam Centraal Nederland.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties