Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (106)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 106 een foto uit 1925 van de vroegere brandweer, met autospuit. Op de achtergrond van de foto is het torentje te zien van het oude Amstelveense raadhuis. 

Op de foto, een oude T-Ford met een bijzonder verhaal. Deze autospuit heeft dienst gedaan tot 1950. Sinds 1992 wordt echter opnieuw gebruik gemaakt van deze oude autospuit, die door enthousiaste korpsleden volledig is gerestaureerd voor met name optochten en afscheidsfeesten.

Van 1922 tot 1965 had de Amstelveense brandweer zijn onderkomen achter het voormalige gemeentehuis, daarna volgde de verhuizing naar een centraler punt in gemeente, aan de Fokkerlaan op de hoek van de Keizer Karelweg. Nu is de kazerne gevestigd langs de Oranjebaan.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.