Amstelveen van voorheen (106)

Amstelveen van voorheen (106) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 106 een foto uit 1925 van de vroegere brandweer, met autospuit. Op de achtergrond van de foto is het torentje te zien van het oude Amstelveense raadhuis. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Op de foto, een oude T-Ford met een bijzonder verhaal. Deze autospuit heeft dienst gedaan tot 1950. Sinds 1992 wordt echter opnieuw gebruik gemaakt van deze oude autospuit, die door enthousiaste korpsleden volledig is gerestaureerd voor met name optochten en afscheidsfeesten.

Van 1922 tot 1965 had de Amstelveense brandweer zijn onderkomen achter het voormalige gemeentehuis, daarna volgde de verhuizing naar een centraler punt in gemeente, aan de Fokkerlaan op de hoek van de Keizer Karelweg. Nu is de kazerne gevestigd langs de Oranjebaan.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties