Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (111)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 111 een oude foto van de Amsterdamseweg met een aantal winkels van weleer, maar ook met de nog altijd uitstekend lopende ambachtelijke slagerij Stronkhorst.

In de winkelgalerij op deze foto zie je Radio Centraal, stomerij Hamers, R.K.boekhandel Merckx en de manufacturenzaak Van 't Hoff. Geheel links tuinder Kroegman.

Geheel rechts: de nog altijd bestaande en zeer geliefde Slagerij Stronkhorst - en die zit nog steeds in hetzelfde pand aan de Amsterdamseweg 126 (sinds 1936), daarvoor vanaf 1927 op de Amsterdamseweg 120.

In de galerij zit nu een winkel voor Goud en Zilver inkoop, Ruitersport Braaaf en in de voormalige garage natuurwinkel De Halm. 

Oproep oude foto's

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.