Amstelveen van voorheen (112)

Amstelveen van voorheen (112) Foto: Anjo van der Velden

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze 112e aflevering een foto die werd ingestuurd door Anjo van der Velden.


- Lees verder onder deze advertentie -

Anjo maakte deze foto rond begin jaren 70: het betreft de aanbouw van de grote Bankras-kantoortoren naast het winkelcentrum Bankrashof destijds.

Momenteel wordt de kantoortoren afgebroken om plaats te maken voor een groot appartementencompex van 70 meter hoog met zo'n 90 appartementen. De huurprijs van de appartementen zal globaal tussen de € 1.300,- en € 1.900,- komen te liggen met uitzondering van een paar duurdere penthouses. 

Op de oude foto is de Bankrastoren nog een geraamte. De nieuwe toren, waar ook ruimte voor winkels komt, komt er ongeveer zo uit te zien :

Schets van de nieuwe Bankras-woontoren. [Impressie van Gemeente Amstelveen, aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden otnleend] 

Oproep oude foto's

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u net als Anjo ook nog oude foto's van Amstelveen in uw archief? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties