Amstelveen van voorheen (113)

Amstelveen van voorheen (113) Foto: Nes aan de Amstel in 1938. Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 113: een ansichtkaart van Nes aan de Amstel uit 1938.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het dorpje Nes onstond in de 16e eeuw en behoort tot Amstelveen. De opvallende Sint-Urbanuskerk, de kerk die werd ontworpen door de beroemde architect Joseph Cuypers, bepaalt een groot deel van het dorpsgezicht.

Diverse huizen op deze foto staan er nog altijd, al dan niet gerestaureerd en/of aangepast. Leuk detail zijn de bovengrondse elektriciteitsleidingen. De Urbanuskerk met zijn machtige kloeke toren is al sinds 1891 van ver te zien. 

Historisch verzamelaar Evert Zuiderent weet te vertellen dat helemaal rechts op deze foto nog net het huis van de smederij Nees Schouten is te zien, en dat bakkerij van Westenbos in Nes was gevestigd, evenals melkrijder Van Nieuwendijk.

Oproep oude foto's

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren! Heeft u ook nog oude foto's van Amstelveen / Nieuwer-Amstel in uw archief? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties