Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (114)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 114: een oude ansichtkaart van luchthaven Schiphol uit begin jaren '60.

Opmerkelijk aan deze ansichtkaart uit het archief van prentbriefkaartenverzamelaar Evert Zuiderent, is dat linksonder op de kaart 'Amstelveen, Schiphol' staat gedrukt.

Het toont dat Amstelveen al vele jaren onlosmakelijk verbonden is met de luchthaven. In de historie van Amstelveen (Nieuwer-Amstel) komt Schiphol al vanaf 1920 voor.

Toen rond datzelfde jaar Schiphol van militaire luchthaven een burgerluchthaven werd, vestigden veel mensen die op de luchthaven
werkzaam waren, zich in Amstelveen (Nieuwer-Amstel).

Na de Tweede Wereldoorlog werd Amstelveen officieel tot één van de woongemeenten van Schiphol aangewezen. Toen de KLM, de grootste werkgever op de luchthaven, in 1971 zijn hoofdkantoor in Amstelveen opende, werd de band tussen de luchthaven en Amstelveen nog meer verstevigd.

Op bijgaande foto is de oude verkeerstoren te zien, thans Schiphol-Oost. Op de plek is nu al jaren restaurant Wings gevestigd en in is het bovenste deel van de toren in gebruik door FST Flight Simulator Training.

Oproep oude foto's

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren! Heeft u ook nog oude foto's van Amstelveen / Nieuwer-Amstel in uw archief? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.