Amstelveen van voorheen (115)

Amstelveen van voorheen (115) Foto: Amstelveen

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 115: een foto van de voormalige bioscoop Oscar die gevestigd was in het cultureel centrum op Plein'60.


- Lees verder onder deze advertentie -

Momenteel zijn er vergevorderde plannen voor de komst van een grote bioscoop (Pathé) naar Amstelveen, dus blikken we even terug op de jaren '70 en '80, toen met name veel opgroeiende Amstelveners regelmatig naar Oscar gingen.

Bioscoop Oscar telde destijds 140 stoelen en opende in 1975 officieel de deuren. Kaartjes voor diverse voorstellingen varieerden toen nog tussen de 2,50 en 7,50 gulden. Vroeger maakte ook café restaurant 'Du Theatre' onderdeel uit van het Cultureel Centrum.

Het voormalige Cultureel Centrum werd ontworpen door het Haagse architectenbureau Bleeker. Eind jaren ’90 werd naar ontwerp van bureau Benthem Crouwel gestart met de verbouwing van het Cultureel Centrum.

Die verbouwing resulteerde in de zogenoemde cultuurstrip aan het Stadsplein, met daarin Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen, poppodium P60 en Patform C (Platform C is het samenwerkingsverband tussen de Kunstuitleen, de Muziek- en dansschool en de Volksuniversiteit).

Oproep oude foto's

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren! Heeft u ook nog oude foto's van Amstelveen / Nieuwer-Amstel in uw archief? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties