Amstelveen van voorheen (116)

Amstelveen van voorheen (116) Foto: Privé-archief, Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 116 een foto uit 1954 en wel van de Van der Ghiessenstraat in Amstelveen Noord.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op de foto is een zuil met een klok te zien, maar deze is al geruime tijd verdwenen. Zelfs historisch verzamelaar Evert Zuiderent weet niet waar de klok is gebleven en wanneer deze is verdwenen, dus als iemand het weet horen we dat graag (via e-mail: info@amstelveenz.nl of via de reactie-module op onze Facebook-pagina, klik hier).

Over de huizen op de foto: in 1930 werd een begin gemaakt met de bouw van in totaal 70 woningen. Nadat het werk geruime tijd kwam stil te liggen, deed het bestuur van Patrimonium uiteindelijk een geslaagde poging een en ander over te nemen. De aannemers Eskes en Van Duin kregen uiteindelijk de opdracht de woningen af te bouwen.

De Van der Ghiessenstraat is vernoemd naar Antony van der Ghiessen, een zeepzieder (het beroep van iemand die zeep maakt) en koopman te Amsterdam en eigenaar van onder andere de voormalige hofstede Zorgvlied (1676).


Reacties